ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός - Μητσοτάκης: Είναι η ώρα να δείξουμε υπευθυνότητα

Κορωνοϊός - Μητσοτάκης: Είναι η ώρα να δείξουμε υπευθυνότητα
ΙΝΤΙΜΕ

Νέο μήνυμα στους πολίτες, μέσω Twitter, στέλνει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

 

«Οι στιγμές είναι πολύ κρίσιμες», γράφει ο πρωθυπουργός, τονίζοντας πως «είναι η ώρα να δείξουμε υπεθυνότητα».

Εν συνεχεία αναφέρεται στην ανάγκη «να ακολουθήσουμε όλοι τις οδηγίες των ειδικών. Να προστατεύσουμε τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Να μείνουμε όσο το δυνατόν περισσότερο σπίτι».

Ο πρωθυπουργός ολοκληρώνει το tweet του με το hashtag #menoume_spiti.

Έκανε το τεστ ο πρωθυπουργός

Να σημειωθεί πως η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε τεστ για κορωνοϊό -το οποίο βγήκε αρνητικό.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε τεστ, καθώς είχε έρθει σε επαφή με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ο οποίος είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό και το τεστ είναι αρνητικό και είναι καλά στην υγεία του όπως και η οικογένειά του.

Επίσης, είπε ότι σε τεστ υποβλήθηκαν και άλλα στελέχη στο Μέγαρο Μαξίμου και είναι επίσης αρνητικά.

Ειδικότερα η κ. Πελώνη δήλωσε:

«Ο πρωθυπουργός έχοντας έρθει σε επαφή με πάρα πολύ κόσμο έχει εξεταστεί για το τεστ του κορωνοϊού και είναι αρνητικός και είναι καλά στην υγεία του, αρνητικοί είναι και η οικογένειά του. Έχουν εξεταστεί και άλλα στελέχη στο Μέγαρο Μαξίμου, επίσης είναι αρνητικά στον κορωνοϊό».

Νέα μέτρα

Στο πλαίσιο του briefing η κ. Πελώνη γνωστοποίησε και μια σειρά νέων μέτρων για την πρόληψη εξάλειψης του ιού.

Μεταξύ αυτών, το κλείσιμο όλων των εμπορικών καταστημάτων -πλην συγκεκριμένων μαγαζιών- αλλά και υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών για όσους ταξιδιώτες επιστρέφουν στην Ελλάδα.

«Σημασία έχει να τηρηθούν τα μέτρα» είπε η κ. Πελώνη, και συνέχισε: «Φήμες περί καθολικής απαγόρευσης κυκλοφορίας είναι παραπληροφόρηση, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Την ίδια ώρα, η ίδια ξεκαθάρισε πως δεν θα κλείσουν τα φαρμακεία, σούπερ μάρκετ, τράπεζες, βενζινάδικα, ό,τι συνδέεται με την τροφοδοσία της αγοράς (ανάμεσα σε αυτά και τα ντελίβερι), ηλεκτρονικά καταστήματα και συνεργεία.

Ωστόσο, θα κλείσουν τα εμπορικά καταστήματα, όπως είπε η ίδια, εξηγώντας ότι τα μέτρα θα εξειδικευτούν μέσα στις επόμενες ώρες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ