ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός- Κικίλιας: «Δύσκολοι οι επόμενοι μήνες» - Παραλαβή 50.000 μασκών από την Κίνα

Κορωνοϊός- Κικίλιας: «Δύσκολοι οι επόμενοι μήνες» - Παραλαβή 50.000 μασκών από την Κίνα
Υπουργείο Υγείας

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας επισκέφθηκε την Πρεσβεία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, όπου η Πρέσβης Zhang Qiyue του παρέδωσε 50.000 μάσκες για τις ανάγκες του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Ο κ. Κικίλιας ευχαρίστησε την Πρέσβη, την κινεζική κυβέρνηση και την κινεζική κοινότητα, για τη συμβολή τους στην αντιμετώπιση της κρίσης Δημόσιας Υγείας που αντιμετωπίζει η Ελλάδα λόγω κορωνοϊού.

«Είμαστε ευγνώμονες και ευχαριστούμε, μέσω της Πρέσβειρας, την Κίνα, για όλες τις προσπάθειες και φυσικά όλες τις εταιρείες και την κινεζική κοινότητα εδώ, για τη βοήθεια και τη στήριξη.

Αυτό είναι ένα πρώτο μικρό δείγμα. Το Σάββατο το πρωί, στην πτήση της Air China που θα έρθει στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”, θα υπάρχει ένα πολύ μεγαλύτερο δείγμα και των εταιρειών και του κινεζικού κράτους», δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας.

Και σημείωσε:

«Θα ήθελα, εκπροσωπώντας την ελληνική κυβέρνηση, να ευχαριστήσω για την προσφορά αυτή, μιας και γνωρίζετε ότι η παραγωγή και η διανομή αυτών των ειδών πρώτης ανάγκης και ατομικής προστασίας, δεν είναι εύκολη στις μέρες μας.

Να ευχαριστήσω την κινεζική κυβέρνηση για όλη την προσπάθεια την οποία κάνει. Αντιμετωπίζουμε μια πολύ σοβαρή κατάσταση Δημόσιας Υγείας».

Στη συνέχεια απευθύνθηκε στον ελληνικό λαό τονίζοντας:

«Θέλω πάλι σήμερα να απευθυνθώ στους Έλληνες και στις Ελληνίδες. Να τους πω ότι πρέπει να κάτσουν σπίτι τους, πρέπει να πάρουν όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας, να προσέξουν τον εαυτό τους και κυρίως τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού. Η κρίση είναι μπροστά μας. Οι επόμενες μέρες, εβδομάδες και μήνες θα είναι δύσκολοι και πρέπει όλοι να είμαστε πολύ σοβαροί και πολύ υπεύθυνοι στην αντιμετώπισή της».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ