ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρίτσης: Προσλήψεις γιατρών αντί για εκκλήσεις σε εθελοντές

Χαρίτσης: Προσλήψεις γιατρών αντί για εκκλήσεις σε εθελοντές
ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Ο Αλέξης Χαρίτσης έκανε εκ νέου κριτική στην κυβέρνηση για το ΕΣΥ με αφορμή τη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Ο κ. Χαρίτσης επισήμανε την ανάγκη στήριξη των νοσοκομείων με προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποτελεσματική η επιδημία του κορωνοϊού. Αναλυτικά η δήλωση του κ. Χαρίτση:

«Για μία ακόμη φορά, ο κ. Μητσοτάκης, στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, δεν είπε λέξη για την αναγκαία ενίσχυση του συστήματος υγείας, παρά το γεγονός ότι η χώρα μας διανύει ήδη την 28η ημέρα αυτής της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης.

Αρκέστηκε μόνο, αυτός και οι υπουργοί του, στην ανταλλαγή συγχαρητηρίων μεταξύ τους για τη λήψη των περιοριστικών μέτρων για τους πολίτες, τα οποία ωστόσο δεν αρκούν για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.»

Συνεχίζοντας, υπογραμμίζει:

«Ο πρωθυπουργός πρέπει να αναλάβει τώρα την ευθύνη και να προχωρήσει άμεσα:

- Στον πλήρη εξοπλισμό όλων των μονάδων του ΕΣΥ με όλα τα υλικά υγείας και ασφάλειας που είναι απαραίτητα για το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό

- Στην άμεση πρόσληψη επιπλέον γιατρών και όχι σε απλές ο εκκλήσεις για ένταξη εθελοντών στο σύστημα υγείας

- Στην επαναπροκήρυξη των 4.000 θέσεων που είχε προκηρύξει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ (3.000 νοσηλευτές και 1000 γιατροί) και ακυρώθηκαν από την κυβέρνηση της ΝΔ

- Στην επιτάχυνση της ανάληψης των καθηκόντων των 2.000 νοσηλευτών που, ενώ έχουν ανακοινωθεί, δεν έχουν ακόμη αναλάβει υπηρεσία.

- Στην ενσωμάτωση όλων των δημόσιων δομών υγείας, δηλαδή των Κέντρων Υγείας αστικού και αγροτικού τύπου, των περιφερειακών ιατρείων και των ΤΟΜΥ στον συνολικό σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας.

- Στην αύξηση των κρεβατιών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Προς τούτο, είναι απαραίτητη η επίταξη από τώρα, μέσω επέκτασης της υποχρεωτικής σύμβασης του ΕΟΠΥΥ με τις ιδιωτικές ΜΕΘ, για όλες τις κλίνες ΜΕΘ των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων, ώστε να προστεθούν στη δυναμικότητά του εθνικού συστήματος.»

Η δήλωση καταλήγει ως εξής:

«Οι ευχαριστίες και τα χειροκροτήματα δεν φτάνουν για να καλυφθούν οι ανάγκες του ΕΣΥ. Απαιτούνται πρωτοβουλίες ουσιαστικής ενίσχυσης τώρα, γιατί ο χρόνος κυλά εις βάρος μας.

Κι αυτό είναι αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης.»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ