ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέτσας: Φέτος δεν θα κάνουμε Πάσχα στα χωριά, θα κάτσουμε σπίτι

Πέτσας: Φέτος δεν θα κάνουμε Πάσχα στα χωριά, θα κάτσουμε σπίτι
ΙΝΤΙΜΕ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, εξειδίκευσε τα μέτρα που ανακοινώθηκαν σήμερα από το οικονομικό επιτελείο κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Μεταξύ άλλων ο κ. Πέτσας τόνισε πως «φέτος δεν θα κάνουμε Πάσχα στα χωριά και στις εκκλησίες, ούτε θα σουβλίσουμε το παραδοσιακό αρνί στις αυλές. Φέτος θα κάτσουμε σπίτι».

Στη συνέχεια και απαντώντας σε ερωτήσεις ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως «φέτος το Πάσχα είναι αλλιώς. Δεν είναι όπως τις προηγούμενες χρονιές. Η Ιερά Σύνοδος είναι σε επικοινωνία με την κυβέρνηση. Εξετάζουμε τη Μεγάλη Εβδομάδα να γίνουν οι λειτουργίες κεκλεισμένων των θυρών».

Ακόμη, αναφέρθηκε στα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό και υποστήριξε πως «δεν εξετάζουμε περισσότερα περιοριστικά μέτρα. Είναι ήδη συγκινητική η τήρησή τους από την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών. Οι παραβάτες θα συνεχίσουν να εντοπίζονται».

Παράλληλα έκανε λόγο για «αντιμετώπιση των συνεπειών του κορωνοϊού σε δύο επίπεδα, το κοινοτικό και το εθνικό». «Πλέον η χώρα αντιμετωπίζεται ισότιμα εντός της ΕΕ και όχι ως μαύρο πρόβατο» εξήγησε.

Σημείωσε ότι πέραν των άλλων μέτρων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, «παραμένει το αίτημα του Έλληνα πρωθυπουργού μαζί και άλλων οκτώ ηγετών για έκδοση ευρωομολόγου».

Τα μέτρα μας αγοράζουν χρόνο, για να αντέξει το σύστημα Υγείας και να προμηθευτούμε περισσότερο υλικό, είπε.

Για τις έξι κατηγορίες των επιστημόνων, ο κ. Πέτσας είπε ότι εκτός του voucher των 600 ευρώ για τον Απρίλιο κι αν η κρίση συνεχιστεί, από τον Μάιο και μετά θα λάβουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού των 800 ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ