ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πλακιωτάκης: Τέλος οι μετακινήσεις μόνιμων κατοίκων μεταξύ των νησιών

Πλακιωτάκης: Τέλος οι μετακινήσεις μόνιμων κατοίκων μεταξύ των νησιών
ΙΝΤΙΜΕ

Τέλος μπαίνει στις μετακινήσεις μεταξύ των νησιών από τους μόνιμους κατοίκους λόγω κορωνοϊού, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο υπουργός χαρακτήρισε και αυτός με τη σειρά του «κρίσιμο μήνα» τον Απρίλιο και υπογράμμισε πως «για να μπορέσουμε να επανέλθουμε στην κανονικότητα θα πρέπει να τηρήσουμε τα μέτρα με ευλάβεια».

Αναφερόμενος στα μέτρα που έχει λάβει το υπουργείο Ναυτιλίας, όπως η απαγόρευση μετάβασης στα νησιά για όλους πλην των μόνιμων κατοίκων, ο κ. Πλακιωτάκης τόνισε πως εξετάζονται ακόμη αυστηρότερα μέτρα ενόψει του Πάσχα.

Μάλιστα, είπε χαρακτηριστικά πως «έρχεται περιορισμός των άσκοπων μετακινήσεων μεταξύ των νησιών από τους μόνιμους κατοίκους».

Ωστόσο, ξεκαθάρισε πως θα υπάρχει εξαίρεση για ζητήματα εργασίας αλλά και για υγειονομικούς λόγους.

Ο κ. Πλακιωτάκης εξήγησε παράλληλα ότι από τα 110 κατοικημένα νησιά μόνο τα εννέα διαθέτουν δομές υγείας. Συμπλήρωσε δε, πως μόνο η Κρήτη διαθέτει μονάδες για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.Ερωτηθείς για το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», το οποίο έχει δέσει στην προβλήτα του σταθμού κρουαζιέρας «Θεμιστοκλής» στο λιμάνι του Πειραιά μετά από τον εντοπισμό 119 κρουσμάτων κορωνοϊού, ο υπουργός Ναυτιλίας ξεκαθάρισε πως οι υγιείς επιβάτες θα επαναπατριστούν.

Υπενθυμίζεται πως σε όλους τους επιβαίνοντες του πλοίου έχει ήδη πραγματοποιηθεί ιατρικός έλεγχος και σύμφωνα με το Παστέρ τα 119 ήταν θετικά, τα 259 αρνητικά και 2 ακατάλληλα που θα επανελεγχθούν τις επόμενες ώρες.

Όσα μέλη του πληρώματος ήταν αρνητικοί κατά την εξέταση για COVID-19, θα επαναπατριστούν, αφού πρώτα μεταφερθούν σταδιακά στις επόμενες 36 ώρες σε ξενοδοχεία της Αθήνας.

Όσοι επιβάτες ήταν θετικοί στην COVID - 19, θα παραμείνουν σε υγειονομική απομόνωση εντός του πλοίου για διάστημα 14 ημερών.

Σήμερα το πρωί, ειδικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ επισκέφθηκε το πλοίο για να πάρει δείγματα από τις επιφάνειες και από το σύστημα κεντρικού κλιματισμού.

Το πλήρωμα αποτελείται από 382 άτομα διαφόρων εθνικοτήτων, μεταξύ των οποίων και 36 Έλληνες.ΔΗΜΟΦΙΛΗ