ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πατούλης στο CNN Greece: Έσπασαν τα λουκέτα και έκαναν συγκέντρωση στο πάρκο Τρίτση

Πατούλης στο CNN Greece: Έσπασαν τα λουκέτα και έκαναν συγκέντρωση στο πάρκο Τρίτση
INTIME NEWS

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, μίλησε στο CNN Greece, ασκώντας δριμεία κριτική για τα όσα έγιναν στο «Πάρκο Τρίτση», αλλά και την ανησυχητικά αυξανόμενη κυκλοφορία των οχημάτων.

Ο κ. Πατούλης προέβη σε μία σοβαρή καταγγελία καθώς όπως επεσήμανε, «υπήρξε μία είσοδος αρκετών πολιτών στο Πάρκο Τρίτση, μετά από σπάσιμο λουκέτων και αφαίρεση πινακίδων, έπειτα από την απαγόρευση εισόδου στο συγκεκριμένο πάρκο, όπως και στο Πεδίον του Άρεως».

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Περιφερειάρχης Αττικής «το απόγευμα της Παρασκευής έγινε συνάθροιση που διαλύθηκε με ήρεμη παρέμβαση αστυνομικών, χωρίς να υπάρξουν εντάσεις και επεισόδια». Όπως εκτιμά ο ίδιος, η συνάθροιση οργανώθηκε μέσω των social media ή με άλλο τρόπο μέσω διαδικτύου.

Σε σχετική ερώτηση, αναφορικά με το πού οφείλεται η συγκεκριμένη δράση, ο ίδιος υποστήριξε πως υπήρξε μία σχετική χαλαρότητα από την πλευρά των πολιτών. Παράλληλα από την ερχόμενη εβδομάδα, αναμένεται η περίφραξη του πάρκου καθώς και η εγκατάσταση νέων λουκέτων.

Ο κ. Πατούλης, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Περιφέρεια Αττικής για αύξηση κατά 18% της κίνησης σε κεντρικούς δρόμους της Αττικής την περασμένη εβδομάδα, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου.

«Κάποιοι κινούνται μάλλον ακούγοντας τα αισιόδοξα μηνύματα για τη χώρα, ωστόσο δεν πρέπει να εφησυχάζουμε καθώς ο κίνδυνος μετάδοσης του κορωνοϊού παραμένει».

Όπως διαβεβαίωσε ότι θα ληφθούν μέτρα που θα περιορίσουν άσκοπες μετακινήσεις των πολιτών.

Ο κ. Πατούλης, ερωτηθείς κατά πόσο ο καλός καιρός και τα θετικά στοιχεία της διασποράς του ιού στη χώρα μας, θα επηρεάσουν την στάση των πολιτών, επεσήμανε πως «πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, καθώς ο κόσμος έχει την τάση να "ξεθαρρεύει", γεγονός που φαίνεται από την αντίστοιχη αύξηση της κυκλοφορίας».

«Καταγράφεται δηλαδή μία χαλάρωση η οποία μπορεί να λειτουργήσει αρνητικά. Δεν πρέπει να εφησυχάζουμε καθώς ο κίνδυνος μετάδοσης του κορονοϊού παραμένει. Ο κόσμος λόγω των θετικών σχολίων που ακούει, νομίζει πως ο ιός δεν τον «ακουμπά» πλέον, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν είναι αλήθεια», είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

«Η καμπύλη έχει μία πορεία βελτίωσης, παρά ταύτα μία περαιτέρω δράση των πολιτών, από την επιτρεπόμενη, θα μπορούσε να χαλάσει τα πράγματα», υποστήριξε.

Σε κάθε περίπτωση οι πολίτες οφείλουν να συνεργάζονται με τις αρχές και να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις και οι αρμόδιες αρχές χρειάζεται να αξιοποιήσουν τα σχετικά στοιχεία, πριν το αυξητικό φαινόμενο λάβει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις.

Κλείνοντας, ο Περιφερειάρχης Αττικής υπογράμμισε πως «πρέπει να βλέπουμε με αισιοδοξία το τέλος που έρχεται».

«Χρειάζεται όμως υπομονή για να μπορέσουμε να φτάσουμε σε αυτό το τέλος», κατέληξε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ