ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός: Η κυβέρνηση ανοίγει κοινότητα ενημέρωσης των πολιτών για τον ιό στο Viber

Κορωνοϊός: Η κυβέρνηση ανοίγει κοινότητα ενημέρωσης των πολιτών για τον ιό στο Viber
ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/RITCHIE B. TONGO

Στο πλαίσιο της ψηφιακής ενημέρωσης για τον κορωνοϊό, η επίσημη κοινότητα της ελληνικής κυβέρνησης στο Viber είναι πλέον διαθέσιμη σε όλους τους χρήστες της πλατφόρμας στην Ελλάδα.

Μέσω της κοινότητας, οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται άμεσα στο κινητό τους για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τον κορωνοϊό στη χώρα μας: την πορεία της νόσου, τα μέτρα που λαμβάνονται από την κυβέρνηση και τους τρόπους περιορισμού της διασποράς του ιού.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ενημέρωση από το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, «η συνεργασία αυτή αποτελεί άλλο ένα σημαντικό εργαλείο στη μάχη κατά του κορωνοϊού, συγκεντρώνοντας όλες τις απαραίτητες επίσημες πληροφορίες και ενημερώσεις σε ένα σημείο, άμεσα διαθέσιμο στους πολίτες».

«Η σύμπραξη με τη γνωστή πλατφόρμα άμεσων μηνυμάτων, με πάνω από ένα δισεκατομμύριο χρήστες παγκοσμίως, αποτελεί ακόμη μία καινοτομία στην πορεία ψηφιοποίησης του κράτους που συντελείται αυτή τη στιγμή, και έχει σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας και την άμεση, έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τον COVID 19.

Η καινοτόμα αυτή συνεργασία όμως, έρχεται για να μείνει. Η επίσημη Κοινότητα ελληνική κυβέρνηση θα αποτελεί και στο μέλλον μια ακόμη πύλη άμεσης ενημέρωσης των πολιτών, διαθέσιμη κατευθείαν στο κινητό τους, για τα μείζονα θέματα που αφορούν τη σχέση πολίτη-κράτους. Η υπηρεσία προσφέρεται στο πλαίσιο της Ψηφιακής Αλληλεγγύης (Digital Solidarity), που δημιούργησε το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Οι πολίτες μπορούν να συνδεθούν και να λαμβάνουν επίσημες ενημερώσεις για τον COVID-19 στην επίσημη Viber κοινότητα στον παρακάτω σύνδεσμο: https://vb.me/43ee24

Μένουμε Σπίτι. Βγαίνουμε νικητές».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ