ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρίτσης: Ο Μητσοτάκης να ξεκαθαρίσει άμεσα τι συμβαίνει με τα δημόσια οικονομικά

Χαρίτσης: Ο Μητσοτάκης να ξεκαθαρίσει άμεσα τι συμβαίνει με τα δημόσια οικονομικά
INTIME NEWS/ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ

«Να ξεκαθαρίσει άμεσα στον ελληνικό λαό τι ακριβώς συμβαίνει με τα δημόσια οικονομικά» καλεί τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, κάνοντας λόγο για «εικόνα ασυναρτησίας και χάους που αναδεικνύουν κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης», η οποία «ούτε σύνεση δείχνει, ούτε σχέδιο, αλλά ούτε και στοιχειώδη σοβαρότητα για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης».

«Ο κ. Μητσοτάκης έχει υποχρέωση να ξεκαθαρίσει άμεσα στον ελληνικό λαό τι ακριβώς συμβαίνει με τα δημόσια οικονομικά. Έχει χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση χρήματα από τα 37 δισ. ευρώ που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ παρακαταθήκη στη χώρα για μία δύσκολη στιγμή;» διερωτάται στη δήλωσή του ο Αλ. Χαρίτσης και συνεχίζει:

«Και αν ναι, πόσα και που έχουν διοχετευθεί, αφού τα μέτρα στήριξης που έχει πάρει μέχρι στιγμής είναι τόσο αποσπασματικά και ανεπαρκή για τις επιχειρήσεις και για τους εργαζόμενους, που σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούν χρήση του μαξιλαριού».

«Εκτός και αν ήδη, με την ευθύνη της δικής τους οκτάμηνης διαχείρισης πριν τον κορωνοϊό, η οικονομία έχει καταρρεύσει και δε τολμούν να μας το πουν», καταλήγει ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, αμέσως μετά το Πάσχα θα καταθέσει πρόταση για διεξαγωγή προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία και για το ζήτημα της αξιοποίησης του μαξιλαριού ρευστότητας από την κυβέρνηση.

Το μαξιλάρι ρευστότητας αποτελείται από 37 δισ. που συγκεντρώθηκαν στα ταμεία του κράτους την περίοδο 2015-2019 από τη φορολογία και τα αδιάθετα ποσά των μνημονιακών δανείων. Από το συνολικό ποσό, τα 16 δισ. είναι «κλειδωμένα» έναντι μελλοντικών δανειακών υποχρεώσεων (είναι το λεγόμενο «σκληρό μαξιλάρι»), ενώ τα υπόλοιπα είναι διαθέσιμα (το λεγόμενο «μαλακό μαξιλάρι»).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ