ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός - Βουλή: Aναμόρφωση των προγραμμάτων τηλεκατάρτισης προανήγγειλε ο Γεραπετρίτης

Κορωνοϊός - Βουλή: Aναμόρφωση των προγραμμάτων τηλεκατάρτισης προανήγγειλε ο Γεραπετρίτης
INTIME NEWS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Συνολική αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου που διέπει τα προγράμματα τηλεκατάρτισης προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο Γιώργος Γεραπετρίτηςκαι με μια ντρίπλα σήκωσε το γάντι που πέταξε ο Αλέξης Τσίπρας για προ ημερησίας διάταξης συζήτηση, κάνοντας γνωστό ότι με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκηθα ενημερωθεί η Βουλή για τη διαχείριση της κρίσης σε όλα τα επίπεδα.

«Τη λογοδοσία εμείς την κάνουμε πράξη καθημερινή», είπε και σημείωσε πως κατά τη διάρκεια της συζήτησης η κυβέρνηση θα λογοδοτήσει για ό,τι έπραξε ή δεν έπραξε.

Ο υπουργός Επικρατείας απαντώντας στη σκληρή κριτική του Αλέξη Τσίπρα, παραδέχθηκε αστοχίες του προγράμματος που ανάγκασαν την κυβέρνηση να προχωρήσει στην κατάργηση του, την οποία απέδωσε στην επιδίωξη απορρόφησης κοινοτικών πόρων.

«Εμείς αναλαμβάνουμε το τίμημα να καταργήσουμε το πρόγραμμα χωρίς να θιγούν οι ωφελούμενοι και δεσμευόμενοι για ένα πλαίσιο υγιές», είπε παρεμβαίνοντας στη συζήτηση, στην Ολομέλεια της Βουλής, της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με τα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων.

Κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για κρεσέντο εχθροπάθειας και ψέματα, αλλά και για το γεγονός -όπως είπε- ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επαίρεται για το γεγονός ότι απ΄ όλο το πακέτο στήριξης, απέτυχε μόνον το σύστημα τηλεκατάρτισης. «Αυτός είναι ο λόγος μιας συνεπούς αντιπολίτευσης που βάζει πλάτη», είπε με αρκετή δόση ειρωνείας και σχολιάζοντας τις αναφορές ότι η επιτυχία στη μάχη ενάντια στον κορωνοϊό οφείλεται στη στήριξη της κυβέρνησης από τα ΜΜΕ, είπε:

«Ναι, θα το ομολογήσουμε, ελέγχουμε τον Guardian, τη Bild και τους New York Times κι όλα τα Μέσα που παγκοσμίως επαινούν τη χώρα για τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης».

«Καταρρίψαμε το στερεότυπο ότι ο Έλληνας δεν πειθαρχεί σε μέτρα κι αντί να συσπειρωνόμαστε, έχουμε αυτή τη μισαλλοδοξία», σχολίασε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ