ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρίτσης: Κ. Βρούτση το φιάσκο το στήσατε μαζί με το Μαξίμου;

Χαρίτσης: Κ. Βρούτση το φιάσκο το στήσατε μαζί με το Μαξίμου;
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Νέα σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο Αλέξης Χαρίτσης στον Γιάννη Βρούτση για το ζήτημα της τηλεκατάρτισης των επιστημόνων, το λεγόμενο Σκοιλ Ελικικου.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ έκανε το εξής σχόλιο:

«Τα κροκοδείλια δάκρυα του υπουργού Εργασίας κ. Βρούτση στη συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, δεν συγκινούν κανέναν.

- Κατόπιν εορτής, ο κ. Βρούτσης ισχυρίστηκε πως σέβεται και τιμά τους επιστήμονες της χώρας, ενώ πρώτα τους εξευτέλισε με το φιάσκο των προγραμμάτων της τηλεκατάρτισης.

- Ισχυρίστηκε πως δεν υπάρχει συνεργάτης του που να σχετίζεται, άμεσα ή έμμεσα, με κάποιο ΚΕΚ, τη στιγμή που τα στοιχεία σχετικά με την εμπλοκή της νομικής συμβούλου της Γενικής Γραμματέως του υπουργείου Εργασίας είναι αδιάσειστα.

- Ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα ισχυριζόταν πως μόνο μέσω ΚΕΚ μπορούσε να πραγματοποιηθεί η ενίσχυση των επιστημόνων, καθώς πρόκειται για ευρωπαϊκά κονδύλια, σήμερα δήλωσε πως αναζητά τρόπο να δοθούν τα χρήματα αυτά για την απευθείας ενίσχυση τους. Κι όλα αυτά τη στιγμή που η εγκύκλιος της Κομισιόν έθετε ρητά τη δυνατότητα αυτή.»

Η δήλωση του Χαρίτση καταλήγει ως εξής:

«Ο κυνισμός και η διαχειριστική αποτυχία της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι πρωτοφανείς. Περιμένουμε όμως από τον κ. Βρούτση να μας απαντήσει το εξής: Όλο αυτό το φιάσκο το έστησε μόνος του ή ήταν σε συνεννόηση με το Μέγαρο Μαξίμου;»

Υπεύθυνος ο Βρούτσης

Στον Γιάννη Βρούτση επιτέθηκε και η Έφη Αχτσιόγλου μιλώντας στο Kontra. Η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι: «Ο υπουργός Εργασίας επέλεξε το προσβλητικό πρόγραμμα ψευδοκατάρτισης. Το υλικό με τις ασυναρτησίες των “σκόιλ ελικίκου” το υπέγραψε ο κ. Βρούτσης, δέχθηκε και υποστήριξε ότι τα ΚΕΚ πρέπει να λάβουν χρήματα γι’ αυτό. Εκεί βρίσκεται το μέγεθος του σκανδάλου και του φιάσκου». Επισήμανε, ακόμα, ότι «τη στιγμή μάλιστα που υπάρχει επιστολή της ΕΕ προς τον κ. Βρούτση από τα μέσα Μαρτίου η οποία λέει ότι τα χρήματα του ΕΣΠΑ μπορούν πια να δοθούν για απευθείας ενίσχυση των αυτοαπασχολούμενων, ο ίδιος επέμενε διαρκώς στο πρόγραμμα της ψευδοκατάρτισης». Το πιο τραγικό, σημείωσε, είναι ότι «θα μπορούσε να δώσει απευθείας ενίσχυση 800 και όχι 600 ευρώ στους επιστήμονες και αυτό να κοστίσει τελικά λιγότερο, περίπου 140 εκ. και όχι 190 εκ. ευρώ όπως μέσω της ψευδοκατάρτισης. Ήταν καθαρή και επίμονη επιλογή της ΝΔ να δοθούν περίπου 90 εκατ. στα ΚΕΚ και η μερίδα του λέοντος σε πολύ συγκεκριμένα, στα έξι που έφτιαξαν τις πλατφόρμες όπως όριζε η πρόσκληση του υπουργείου Εργασίας».

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ