ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός - Γεωργιάδης: Πρωτόγνωρο εγχείρημα η επανεκκίνηση της οικονομίας

Κορωνοϊός - Γεωργιάδης: Πρωτόγνωρο εγχείρημα η επανεκκίνηση της οικονομίας
ΙΝΤΙΜΕ

Καλύτερα από ό,τι προβλεπόταν αρχικά πήγαν τα μέτρα της κυβέρνησης για τον κορωνοϊό, σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο υπουργός σημείωσε πως τα μέτρα ελήφθησαν αφενός για να έχει χρόνο το ΕΣΥ να προετοιμαστεί και αφετέρου για να μειωθεί η καμπύλη διασποράς του ιού.

Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε, μιλώντας στο «Θέμα 104,6», ότι η σταδιακή άρση των μέτρων δεν συνεπάγεται με εφησυχασμό, ενώ συμπλήρωσε ότι ώσπου να βρεθεί εμβόλιο, «δεν θα επιστρέψουμε πλήρως στις συνήθειες και στον τρόπο ζωής μας πριν την πανδημία».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε ότι η απόπειρα επανεκκίνησης της οικονομίας αποτελεί ένα πρωτόγνωρο γεγονός και τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι όσο το δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένη αλλά και διατεθειμένη να κάνει διορθωτικές κινήσεις, όπου χρειαστεί.

«Λέμε φτιάχνουμε εγγυοδοτικό ταμείο δανείων έως 7,5 εκ., θα δίνουν οι τράπεζες τα δάνεια γρήγορα; Θέλουμε να δείχνουμε ακριβώς στον κόσμο τι θα γίνεται γιατί θέλουμε ο κόσμος να αισθάνεται ασφάλεια, ότι υπάρχει σχέδιο, ξέρουμε τι κάνουμε και που πηγαίνουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Ειδικό πακέτο για τον τουρισμό

Όσον αφορά στον κλάδο του τουρισμού και της εστίασης, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι η ελληνική οικονομία βασίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό από τους δύο αυτούς κλάδους και τόνισε ότι είναι αδύνατο αυτή τη στιγμή να γίνει πρόβλεψη για το πώς θα συμπεριφερθούν τους επόμενους μήνες.

Τόνισε, ωστόσο, πώς κατά τη δική του εκτίμηση, ο τουρισμός φαίνεται ότι θα πάει καλύτερα αν τα ξενοδοχεία ανοίξουν σε εύλογο χρονικό διάστημα, αν υπάρχουν ορισμένες πτήσεις κι αν οι βόρειες χώρες της Ευρώπης έχουν μέχρι το καλοκαίρι μια καλύτερη πορεία προς τον ιό.

Παράλληλα, αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση θα παρουσιάσει ειδικό πακέτο για τον τουρισμό το αμέσως επόμενο διάστημα, προσθέτοντας ότι όπως φαίνεται τα πράγματα πάνε καλύτερα του αναμενομένου.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ