ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρίτσης: Αχρείαστο ρίσκο το άνοιγμα των σχολείων

Χαρίτσης: Αχρείαστο ρίσκο το άνοιγμα των σχολείων
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Με δήλωσή του ο Αλέξης Χαρίτσης κάλεσε την κυβέρνηση να μην ανοίξει τα σχολεία τον Μάιο, αλλά να περιμένει τον Σεπτέμβριο.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε «αχρείαστο ρίσκο σε βάρος των μικρών παιδιών, των οικογενειών τους και των ευπαθών ομάδων» το άνοιγμα των σχολείων.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Χαρίτση:

«Οι αντιφάσεις και οι παλινωδίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη αναφορικά με τα σχολεία εγκυμονούν πολύ σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία. Πριν έναν μήνα ισχυρίζονταν, ορθώς, πως το κλείσιμο των σχολείων συνιστά κατεπείγουσα ανάγκη, καθώς τα χαρακτήριζαν «υγειονομικές βόμβες μετάδοσης του ιού».

Τώρα σπεύδουν να τα ανοίξουν, λίγες μόλις μέρες πριν την ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς, χωρίς να έχουν κάποια σοβαρή επιχειρηματολογία και τεκμηρίωση.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μάλιστα δεν δίστασε να χαρακτηρίσει «φοβία» την δικαιολογημένη ανησυχία εκπαιδευτικών και γονέων.»

Ο Αλέξης Χαρίτσης προσέθεσε ότι:

«Ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του οφείλουν να γνωρίζουν πως οι πολίτες δεν κλείστηκαν δύο μήνες στα σπίτια τους για να ρισκάρουν εν τέλει να κάνουν τα παιδιά τους πειραματόζωα.

Το άνοιγμα των δημοτικών και των γυμνασίων για είκοσι μόλις μέρες είναι ένα αχρείαστο ρίσκο σε βάρος τόσο των μικρών παιδιών και των οικογενειών τους όσο και των ευπαθών ομάδων.»

Κλείνοντας τη δήλωσή του, ο εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι:

«Το άνοιγμά τους μπορεί και οφείλει να επανεξεταστεί το Σεπτέμβριο, όταν θα υπάρχει σαφέστερη εικόνα της εξέλιξης της πανδημίας και της διασποράς του ιού στην κοινότητα. Καλούμε την κυβέρνηση και τον κ. Μητσοτάκη να ακούσει το σύνολο σχεδόν της κοινωνίας και της αντιπολίτευσης και να μην συμπεριφερθεί με ανευθυνότητα σε αυτό το κρίσιμο για την περιφρούρηση της δημόσιας υγείας ζήτημα.»

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογη τοποθέτηση είχε κάνει χτες και ο Αλέξης Τσίπρας.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ