ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: «Λάθος η λογική για κλείσιμο των συνόρων»

Μητσοτάκης: «Λάθος η λογική για κλείσιμο των συνόρων»
Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης (φωτογραφία αρχείου) EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Πρόγευμα εργασίας με τους 28 πρέσβεις των χωρών-μελών της ΕΕ είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει για την προβολή των ελληνικών θέσεων για το προσφυγικό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στα όσα είπε ο Αυστριακός Υπουργός Εξωτερικών για κλείσιμο των συνόρων, επεσήμανε πως τέτοιες δηλώσεις δεν κινούνται στη σωστή κατεύθυνση και δεν βοηθούν μια χώρα και ένα λαό που κάνει ότι μπορεί για να αντιμετωπίσει ένα τόσο σημαντικό θέμα όπως είναι το προσφυγικό.

Μάλιστα τη λογική του κλεισίματος των βορείων συνόρων τη χαρακτήρισε λανθασμένη και αντιπαραγωγική καθώς, όπως τόνισε, το πρόβλημα είναι ευρωπαϊκό και αποτελεί κοινή πρόκληση.

Μιλώντας στους πρέσβεις ο κ. Μητσοτάκης τόνισε, πως η Τουρκία πρέπει να γίνει πιο συνεργάσιμη, ιδίως σε ό,τι αφορά την καταπολέμηση των δικτύων διακίνησης, ενώ επεσήμανε πως θα πρέπει επίσης να αναθεωρήσει και την πολιτική της ελεύθερης βίζας που έχει προς ορισμένα κράτη.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ έδωσε μεγάλη έμφαση στην ανάγκη του σαφούς διαχωρισμού μεταξύ προσφύγων και οικονομικών και παράνομων μεταναστών, κάτι που αναμένεται να επισημάνει και στις επαφές που θα έχει στις Βρυξέλλες την Πέμπτη, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Σχετικά με τα εσωτερικά θέματα στους ευρωπαίους πρέσβεις τονίστηκε ότι «δεν συμμετέχουμε στη συζήτηση περί εκλογών που άλλωστε προκαλείται από στελέχη της συγκυβέρνησης».

«Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε μια λειτουργία του πολιτεύματος με δυο πλειοψηφίες. Την πλειοψηφία για τα δύσκολα νομοσχέδια και μια άλλη, διαφορετική, πλειοψηφία για τις επιθυμίες και τις επιδιώξεις της συγκυβέρνησης. Αυτό δεν γίνεται πουθενά στην Ευρώπη»,, υπογραμμίστηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι πρέσβεις έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τις θέσεις της ΝΔ και η συζήτηση ήταν διεξοδική και κράτησε μιάμιση ώρα.

Διαβάστε ακόμη

Προσφυγικό: Έτοιμη να κλείσει τα σύνορα η ΕΕ σύμφωνα με απόρρητο έγγραφο

Ε.Ε.: Η Τουρκία πρέπει να σημειώσει πρόοδο στο προσφυγικό

Προσφυγικό: Νέες απειλές στην Αθήνα από την Ε.Ε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ