ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρίτσης: Η κυβέρνηση σχεδιάζει την αναδιάρθρωση της οικονομίας σε όφελος των ελίτ

Χαρίτσης: Η κυβέρνηση σχεδιάζει την αναδιάρθρωση της οικονομίας σε όφελος των ελίτ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΙΪΔΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Ο Αλέξης Χαρίτσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να εκμεταλλευτεί την οικονομική κρίση για να ευνοήσει τους ισχυρούς του χρήματος.

Μιλώντας στον Νίκο Σβέρκο και το Κόκκινο, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι:

«Ενώ η κυβέρνηση Μητσοτάκη προχωρά χωρίς σχέδιο στην άρση των περιορισμών και με βιασύνη επιχειρεί να καλλιεργήσει μια εικόνα επίπλαστης επιστροφής στην κανονικότητα, την ίδια ώρα στην οικονομία έχει σχέδιο –τη ριζική αναδιάρθρωσή της σε όφελος των ισχυρών, τη διάλυση της μεσαίας τάξης, τα λουκέτα και τις εξαγορές των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την εκτόξευση της ανεργίας που θα λειτουργήσει ως μοχλός πίεσης για την κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων.»

Ο Αλέξης Χαρίτσης υπογράμμισε ότι:

«Η ΝΔ προεκλογικά είχε κάνει σημαία της τη μεσαία τάξη, που δήθεν διέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αποδεικνύεται ότι οι μικρομεσαίες, οι μικρές, οι ατομικές επιχειρήσεις, δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από την κυβέρνηση.»

Πρόσθεσε ότι: «Είναι πλήθος οι σημαντικές αντιδράσεις στον πολιτισμό, τον τουρισμό και την εστίαση που βλέπουμε την τελευταία περίοδο. Τα χθεσινά στοιχεία του συστήματος Εργάνη, μετά τον χειρότερο Μάρτιο, έδειξαν ότι τον χειρότερο Απρίλιο σε σχέση με την ανεργία - ακόμη κα σε σχέση με την πιο βαθιά ύφεση της περιόδου 2011-2012. Ανεξάρτητα με την ασυνεννοησία και τις αντικρουόμενες εκτιμήσεις της κυβέρνησης για την ύφεση, αποδεικνύεται ότι πορεύονται με ένα συγκεκριμένο σχέδιο στην οικονομία. Ένα σχέδιο καταστροφικό για τους μικρομεσαίους και τους εργαζομένους, που παίρνει πίσω τις κατακτήσεις και τις ρυθμίσεις στα εργασιακά των προηγούμενων ετών, και είναι ξεκάθαρα υπέρ των ισχυρών και των ελίτ».

Οι συγκεντρώσεις

Αναφερθείς στις πρόσφατες συγκεντρώσεις πολιτών στις πλατείες ο κ. Χαρίτσης επισήμανε ότι «η κυβέρνηση έχει στείλει λάθος μηνύματα ειδικά στη νεολαία, προχωρώντας στο βεβιασμένο άνοιγμα των σχολείων, χωρίς να δώσει ποτέ εξηγήσεις, αλλά για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας», και την ίδια στιγμή «στέλνει τα ΜΑΤ για να αντιμετωπίσουν πολίτες που μετά από δύο μήνες βγήκαν έξω».

Τέλος, αναφερθείς στη χθεσινή παρέμβαση του προέδρου του ΕΣΡ στη βουλή, ο Αλέξης Χαρίτσης υπογράμμισε ότι «ζητήσαμε να υποβάλει άμεσα την παραίτησή του, εφόσον περιέγραψε μια κατάσταση κατά την οποία δεν είναι σε θέση να επιτελέσει τον ρόλο του». «Εμείς ήδη από τις 14 Απριλίου με επιστολή θέσαμε το θέμα της τήρησης της κείμενης νομοθεσίας και της αναλογικής προβολής των πολιτικών δυνάμεων στα ΜΜΕ, ζητήσαμε από το ΕΣΡ να παίξει το θεσμικό του ρόλο και να επιβάλλει κυρώσεις σε περιπτώσεις παραβίασης. Πάνω από τρεις εβδομάδες μετά δεν έχει κάνει καμία ενέργεια. Χθες κατέστη και σαφές ότι δεν έχει καμία πρόθεση να το κάνει», κατέληξε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ