ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πλακιωτάκης: Πλωτά ασθενοφόρα το καλοκαίρι για τα νησιά

Πλακιωτάκης: Πλωτά ασθενοφόρα το καλοκαίρι για τα νησιά
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Τα μέτρα για την αντιμετώπιση κρουσμάτων κορωνοϊού στα νησιά βρέθηκαν στο επίκεντρο τηλεοπτικής συνέντευξης του υπουργού Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη, ο οποίος αποκάλυψε πως θα υπάρχουν πλωτά ασθενοφόρα το καλοκαίρι.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Πλακιωτάκης σημείωσε πως σταδιακά και τη σωστή στιγμή θα αλλάξουν τα πρωτόκολλα για το 50% πληρότητα στα πλοία και τόνισε πως η σεζόν δεν θα διεξαχθεί βάσει του τρέχοντος πρωτοκόλλου.

Ερωτηθείς εάν τα νησιά θα μπορέσουν να ανταποκριθούν σε τυχόν κρούσματα από τουρίστες, ο υπουργός Ναυτιλίας μίλησε για την αύξηση των κλινών στα νησιά ενώ υπογράμμισε πως γίνεται επεξεργασία για την αντιμετώπιση κρουσμάτων στα μικρά νησιά.

Μάλιστα, ο ίδιος αποκάλυψε πως το Λιμενικό Σώμα θα παραλάβει το καλοκαίρι τρία πλωτά ασθενοφόρα και υπάρχει πλάνο παραλαβής τριών ακόμη.

Ανέφερε δε, πως οι οδηγίες του ΕΟΔΥ έχουν δοθεί και στα αγγλικά, ώστε και οι τουρίστες να είναι ενήμεροι για το πώς θα κινηθούν με τα Μέσα.



Τέλος, σχολιάζοντας το χθεσινό περιστατικό τουρκικής προκλητικότητας στις Οινούσσες, ο κ. Πλακιωτάκης έκανε λόγο για «καθημερινό φαινόμενο».

«Καθημερινό φαινόμενο το οποίο αντιμετωπίζουμε με αποφασιστικότητα και τόλμη» είπε ο υπουργός Ναυτιλίας, και συνέχισε:

«Προασπίζουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα βάσει του διεθνούς δικαίου και δεν έχουμε χαλαρώσει ούτε στιγμή και αυτό θα το συνεχίσουμε με αμείωτο ρυθμό».

Υπενθυμίζεται πως βίντεο του «Πολίτη» της Χίου, ταχύπλοο τουρκικό σκάφος άρχισε να κάνει επικίνδυνους ελιγμούς, καλώντας σκάφος της Frontex αλλά και ψαράδικο να απομακρυνθούν από την περιοχή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ