ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρίτσης: Για fake news έκανε διάβημα ο Δένδιας στην Τουρκία;

Χαρίτσης: Για fake news έκανε διάβημα ο Δένδιας στην Τουρκία;
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ για τα γεγονότα στον Έβρο.

Ο Αλέξης Χαρίτσης είπε σήμερα ότι «η κυβέρνηση υποτάσσει την εξωτερική πολιτική της χώρας στις εκάστοτε μικροκομματικές της σκοπιμότητες». Μιλώντας του μιλώντας στους Γι Γιώργο Χουδαλάκη και Άρη Ραβανό στο Mega, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι «τρεις μήνες πριν, η κυβέρνηση παρουσίαζε την παρουσία προσφύγων στον Έβρο ως ασύμμετρη απειλή» ενώ τώρα, που «υπάρχει εισβολή της τουρκικής στρατοχωροφυλακής σε ελληνικό έδαφος, ο υπ. Εξωτερικών δηλώνει ότι δεν πρέπει να δημιουργηθεί ένταση για λίγα μέτρα. Η ρητορεία κυβερνητικών στελεχών περί fake news εκθέτει ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση.

Κάποιος πρέπει να τους ενημερώσει ότι το ΥΠΕΞ προέβη σε επίσημο διάβημα προς την Τουρκία για όσα συνέβησαν στον Έβρο». Για fake news έγινε το διάβημα;»,

Ο κ. Χαρίτσης πρόσθεσε ότι: «Η έλλειψη στρατηγικής της κυβέρνησης σε κρίσιμα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής στοιχίζει στη χώρα. Η κυβέρνηση οφείλει να ασκήσει υπεύθυνη εξωτερική πολιτική βάσει στρατηγικής, όχι με γνώμονα το πολιτικό κόστος, όπως έκανε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με την συμφωνία των Πρεσπών».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στηλίτευσε επίσης την «έλλειψη ενημέρωσης από την κυβέρνηση για τα γεγονότα στον Έβρο», αλλά και τη στάση της πλειονότητας των ΜΜΕ. «Υπάρχει ζήτημα δημοκρατίας όταν στην πλειοψηφία των ΜΜΕ κυριαρχεί μία εικόνα αποσιώπησης αυτού του πολύ σημαντικού γεγονότος».

Για την οικονομική κρίση

Σχετικά με την οικονομία, ο κ. Χαρίτσης υπογράμμισε: «Βρισκόμαστε στη δίνη μιας μεγάλης οικονομικής κρίσης. Από τις αρχές Απρίλη παρουσιάσαμε συγκεκριμένες, τεκμηριωμένες προτάσεις για την ανάσχεση της επερχόμενης ύφεσης, το πρόγραμμα «Μένουμε Όρθιοι», το οποίο δεν αντιμετωπίστηκε με τη δέουσα σοβαρότητα από την κυβέρνηση».

Ανέφερε ακόμα ότι: «Είναι σημαντικό ο ελληνικός λαός να γνωρίζει ότι υπάρχει και άλλος δρόμος για την αντιμετώπιση της κρίσης, ότι η πολιτική εσωτερικής υποτίμησης που εφαρμόζει η κυβέρνηση, η αναστολή των συμβάσεων εργασίας , η διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων και οι μειώσεις μισθών δεν είναι μονόδρομος. Η δική μας προοπτική έχει να κάνει με τη στήριξη των θέσεων εργασίας, μη επιστρεπτέες ενισχύσεις στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στήριξης του εισοδήματος των πολιτών για να μην μπούμε σε ένα νέο σπιράλ ύφεσης».

Τέλος, ο κ Χαρίσης ανέφερε: «Ενάμιση μήνα μετά, επικαιροποιούμε το πρόγραμμά μας. Ξεκινάμε από την αντιστοίχιση των διαθέσιμων χρηματοδοτικών πηγών με τις ανάγκες της ελληνικής οικονομίας. Αυτή τη στιγμή η χώρα μας έχει διευρυμένες δημοσιονομικές δυνατότητες, λόγω του μαξιλαριού ασφαλείας που δημιούργησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, της χαλάρωσης των δημοσιονομικών περιορισμών και των διαθέσιμων χρηματοδοτικών πηγών από την Ευρώπη. Αυτό το σημαντικό πακέτο πρέπει να αξιοποιηθεί εμπροσθοβαρώς».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ