ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρίτσης: Καταστροφικές οι κινήσεις της κυβέρνησης στο πεδίο της οικονομίας

Χαρίτσης: Καταστροφικές οι κινήσεις της κυβέρνησης στο πεδίο της οικονομίας
INTIME/

«Ανεπαρκείς έως καταστροφικές» χαρακτήρισε τις κινήσεις της κυβέρνησης στο πεδίο της οικονομίας ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

«Σταγόνα στον ωκεανό οι ενισχύσεις προς τις επιχειρήσεις, και μάλιστα με δανεισμό και όχι με ενίσχυση, με ρευστότητα, όπως πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ, επιδότηση της ανεργίας αντί για στήριξη των θέσεων εργασίας και των μισθών», ανέφερε ο ίδιος.

«Ειδικότερα στον τουρισμό έχουμε και έναν κρίσιμο κλάδο να καρκινοβατεί και τον κορωνοϊό να ανακάμπτει» συνέχισε ο Αλ. Χαρίτσης. «Αυτά "κατάφερε" η κυβέρνηση με τις παλινωδίες στα πρωτόκολλα υγείας, τις διακηρύξεις για τεστ για τους επισκέπτες στα αεροδρόμια προέλευσης που ουδέποτε υλοποιήθηκαν, τα μη ενιαία κριτήρια στις πύλες εισόδου», σημείωσε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Best TV» της Καλαμάτας, τονίζοντας ότι «στη διυπουργική σύσκεψη για τους ελέγχους για κορωνοϊό στην καρδιά της τουριστικής περιόδου ήταν απόντες οι υπουργοί Υγείας και Τουρισμού. Όλα αυτά δίνουν αντιφατικά μηνύματα στους πολίτες και συνολικά δημιουργούν την εικόνα ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τα ζητήματα με προχειρότητα και ερασιτεχνισμό».

Για τα έργα υποδομής στη Μεσσηνία, στηλίτευσε «τη λογική ανασχεδιασμού, τις παλινωδίες και την ολιγωρία της κυβέρνησης, που έχουν οδηγήσει σε μεγάλες καθυστερήσεις» με αποτέλεσμα «ήδη δρομολογημένα έργα να έχουν παγώσει εδώ και έναν χρόνο». Αναφερόμενος στους οδικούς άξονες "Καλαμάτα-Ριζόμυλος", «για τον οποίο ο αρμόδιος υπουργός μίλησε σήμερα για ένα ακόμη 18μηνο έως την ανακήρυξη του αναδόχου» και "Πατρα- Πύργος", όπου «προβλέπεται πρόσθετη 8μηνη καθυστέρηση» και την αναβάθμιση του πολιτικού αεροδρομίου της Καλαμάτας, ο βουλευτής Μεσσηνίας τα χαρακτήρισε «έργα απαραίτητα για την ανάπτυξη της περιοχής μας, των οποίων η καθυστέρηση στοιχίζει στην οικονομία αλλά και σε ανθρώπινες ζωές». «Τέτοιες κυβερνητικές επιλογές οδήγησαν συνολικά το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων σε ιστορικό χαμηλό εικοσαετίας», πρόσθεσε.

Παράλληλα, χαρακτήρισε «ανησυχητικές τις εξελίξεις σε σχέση με την Τουρκία» και προκλητική την «απόφαση για μετατροπή της Αγιά Σοφιάς σε τζαμί» καλώντας για ακόμα μία φορά την κυβέρνηση Μητσοτάκη στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής να «ενεργοποιήσει επιτέλους τη δυνατότητα που κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ τον Ιούνιο του 2019 για επιβολή κυρώσεων προς την Τουρκία και να απαιτήσει από την Ευρώπη να αφήσει τα ευχολόγια και να αναλάβει τις ευθύνες της παρεμβαίνοντάς αποφασιστικά». «Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν σπεκουλάρουμε σε εθνικά θέματα, όπως έκανε η ΝΔ ως αντιπολίτευση», επισήμανε ο κ. Χαρίτσης και συμπλήρωσε: «Η άρνηση της κυβέρνησης για σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών είναι που σπάει τη συναίνεση».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στηλίτευσε, επίσης, την «προσπάθεια της κυβέρνησης να παρουσιάσει το σκάνδαλο Novartis ως σκευωρία», τη στιγμή μάλιστα που «η ίδια η εταιρεία παραδέχθηκε την απόπειρα δωροδοκίας και Ελλήνων κρατικών αξιωματούχων και πλήρωσε και για αυτό πρόστιμο 310 εκατ. ευρώ στο αμερικάνικο δικαστήριο». «Η δίωξη της εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, την οποία είχε προαναγγείλει πρωτοκλασάτος υπουργός, επιβεβαιώνει τις μεθοδεύσεις», υπογράμμισε.

«Αυτήν τη στιγμή, η χώρα μας αντιμετωπίζει τρεις ιστορικών διαστάσεων προκλήσεις σε σχέση με τα ελληνοτουρκικά, την οικονομία, όπου έχουμε μηνύματα απόγνωσης από παραγωγικούς φορείς, εργαζόμενους και επιχειρήσεις, και την υγειονομική κρίση, με τον κορωνοϊό να απειλεί και πάλι τη δημόσια υγεία. Σε αυτά θα κριθεί η κυβέρνηση, όσες κινήσεις αποπροσανατολισμού και να κάνει», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Σε κάθε περίπτωση, αυτό που είναι κρίσιμο για το ΣΥΡΙΖΑ είναι να προχωρήσει η αδιαμεσολάβητη επαφή μας με τον κόσμο» συνέχισε ο Αλ. Χαρίτσης, «και να επικοινωνήσουμε την πρότασή μας για τη στήριξη της κοινωνίας, το "Μένουμε Όρθιοι". Ένα πρόγραμμα που δικαιώθηκε στην πράξη και αποδεικνύεται ότι έπρεπε να έχει εφαρμοστεί».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ