ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Χαιρετίζω την πρωτοβουλία Μακρόν για τη διάσκεψη χωρών του Νότου της ΕΕ

Τσίπρας: Χαιρετίζω την πρωτοβουλία Μακρόν για τη διάσκεψη χωρών του Νότου της ΕΕ
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS/ ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Το μήνυμα στήριξης στην Ελλάδα και την Κύπρο του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, καθώς και την προαναγγελθείσα σύγκληση της Συνόδου των Χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου, χαιρετίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας

Η παρέμβαση του Γάλλου προέδρου έρχεται μετά την έκδοση τουρκικής Navtex για έρευνες σε περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, την Τρίτη. Συγκεκριμένα, η Άγκυρα ανακοίνωσε έρευνες στον θαλάσσιο χώρο νότια της Ρόδου και του Καστελόριζου και νοτιοανατολικά της Κρήτης, σύμφωνα με τη Navtex που εξέδωσε ο σταθμός της Αττάλεια.

«Όταν πήραμε την πρωτοβουλία μαζί με τον Φρανσουά Ολάντ να ιδρύσουμε τη Σύνοδο των Χωρών του Νότου της ΕΕ, πριν τέσσερα χρόνια στην Αθήνα, το κάναμε γιατί γνωρίζαμε ότι η ανάγκη συνεργασίας μεταξύ μας είναι όρος όχι μόνο φιλίας και συνανάπτυξης, αλλά και ασφάλειας», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook, o κ. Τσίπρας.

«Χαιρετίζω λοιπόν την πρωτοβουλία του Προέδρου Μακρόν να τη συγκαλέσει εκ νέου, αυτή την κρίσιμη ώρα για την Ανατολική και Κεντρική Μεσόγειο. Και φυσικά τον συγχαίρω για τα...άπταιστα Ελληνικά του», καταλήγει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ