ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το Anadolu μεταφράζει στα ελληνικά τις δηλώσεις Ερντογάν

Το Anadolu μεταφράζει στα ελληνικά τις δηλώσεις Ερντογάν
Φωτογραφία αρχείου Turkish Presidency via AP, Pool

Σε μία πρωτοφανή ενέργεια προχώρησε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας Anadolu, μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, αναρτώντας αποσπάσματα δηλώσεων του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στα ελληνικά, εν μέσω της κλιμακούμενης έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο

Στην ανάρτηση συμπεριλαμβάνεται βίντεο που έχει υποτιτλιστεί στα ελληνικά, με αποσπάσματα των χθεσινών δηλώσεων του Τούρκου προέδρου, υπό το σχόλιο:

«Ελάτε, ως όλες οι χώρες του Μεσογείου, να ενωθούμε και να βρούμε μια φόρμουλα αποδεκτή από όλους που θα προστατεύει τα δικαιώματα όλων»

Μιλώντας χθες, Δευτέρα, σε συνέντευξη Τύπου μετά το πέρας της συνεδρίασης του τουρκικού Υπουργικού Συμβουλίου, ο Ερντογάν συνέχισε την επιθετική ρητορική της Άγκυρας, ενώ το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis βρίσκεται στο ανατολικότερο άκρο εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Στις δηλώσεις του ο Τούρκος πρόεδρος επεσήμανε -μεταξύ άλλων- ότι «η Άγκυρα μετά από παράκληση της Άνγκελα Μέρκελ ανέβαλε τις σεισμικές έρευνες ως κίνηση καλής θέλησης», σημειώνοντας ότι «η ελληνική πλευρά έδειξε για άλλη μια φορά έδειξε τις αλγεινές της προθέσεις και κατευθύνθηκε σε μια συμφωνία με την Αίγυπτο που δεν έχει καμία νομική βάση».

Το μεταφρασμένο στα ελληνικά βίντεο, έχει επίσης προστεθεί και στο κείμενο της είδησης στον επίσημη ιστοσελίδα του πρακτορείου Anadolu.

Στρατιωτικές πηγές αναφέρουν πως η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο παραμένει αμετάβλητη από χθες το απόγευμα στις 17:30.

Το Oruc Reis, το οποίο συνοδεύεται από τουρκικές φρεγάτες και κορβέτες, έχει απλώσει καλώδια, ωστόσο δεν έχει προχωρήσει σε καμία διαδικασία έρευνας.

Και αυτό γιατί τα ηχοβολιστικά καλώδια που φέρει δεν μπορούν να δουλέψουν ερευνητικά λόγω της παρουσίας μεγάλου αριθμού ελληνικών πλοίων και των παρεμβολών που προκαλούν οι μηχανές τους.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως οι ελληνικές δυνάμεις στο σημείο παραμένουν οι ίδιες, με δύο φρεγάτες να παρακολουθούν από κοντά κάθε κίνηση του Oruc Reis αλλά και των συνοδευτικών πολεμικών πλοίων.

Την ίδια ώρα, ο ελληνικός στόλος έχει αναπτυχθεί σε σημεία – «κλειδιά» του Αιγαίου ενώ Πολεμική Αεροπορία και Στρατός Ξηράς παραμένουν σε μέγιστη επιφυλακή και πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ