ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός - Χαρίτσης: Το μόνο σχέδιο της κυβέρνησης, η ενοχοποίηση της κοινωνίας

Κορωνοϊός - Χαρίτσης: Το μόνο σχέδιο της κυβέρνησης, η ενοχοποίηση της κοινωνίας
INTIME NEWS/ ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

To νέο σποτ της κυβέρνησης για την ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊού μετά την έξαρση της διασποράς στη χώρα τις τελευταίες ημέρες, σχολιάζει ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης

«Με το διαφημιστικό μήνυμά του με τίτλο "Μην γίνεις υπεύθυνος για το επόμενο κρούσμα", ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαιώνει ότι το μόνο σχέδιο της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού είναι η ενοχοποίηση της κοινωνίας», δηλώνει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Αλέξης Χαρίτσης.

«Όταν μια κυβέρνηση επικαλείται συνεχώς την ατομική ευθύνη για να αποσιωπήσει τις δικές της ευθύνες, έχει χάσει το φιλότιμο της», τονίζει ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Μην γίνεις υπεύθυνος για το επόμενο κρούσμα. Μετά την επιστροφή προσέχουμε διπλά», είναι το μήνυμα του σπότ προς τους νέους που δεν τήρησαν κατά γράμμα τα μέτρα προστασίας κατά τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Το βίντεο δημοσίευσε αρχικά ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Αυστηρές συστάσεις

Υπενθυμίζεται ότι, την περασμένη εβδομάδα, αυστηρή ήταν η σύσταση, τόσο του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, όσο και του γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, προς όσους επιστρέφουν από τις διακοπές τους να φορούν μάσκα σε όλες τις μετακινήσεις τους

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός είχε συστήσει:

«Όποιος επιστρέφει από τουριστικό προορισμό για μία εβδομάδα να φροντίζει να προσέχει. Τι σημαίνει να προσέχει;

Να φοράει μάσκα όπου μπορεί και σίγουρα να κρατιέται σε απόσταση από τους πιο ευάλωτους, τους ηλικιωμένους ανθρώπους που μπορεί να έχει στο σπίτι.

Αν συγκατοικεί με ανθρώπους από τους οποίους δεν μπορεί να πάρει φυσική απόσταση να φοράει μάσκα και τουλάχιστον για μια εβδομάδα -μέχρι που να είμαστε απολύτως σίγουροι ότι δεν επιστρέφει με τον ιό στα αστικά κέντρα- να προστατεύσουμε αυτούς τους οποίους θέλουμε να φροντίζουμε περισσότερο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ