ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Το μοναδικό σχέδιο της κυβέρνησης, η ατομική ευθύνη μαθητών και καθηγητών

ΣΥΡΙΖΑ: Το μοναδικό σχέδιο της κυβέρνησης, η ατομική ευθύνη μαθητών και καθηγητών
INTIME NEWS/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Την απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου κατακρίνει η αξιωματική αντιπολίτευση, κατηγορώντας την κυβέρνηση για έλλειψη σχεδίου αλλά και για «εγκληματικές αντιφάσεις και παλινωδίες» που έχουν οδηγήσει σε δραματική αύξηση των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού στη χώρα. 

«Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη για να καλύψει τις εγκληματικές αντιφάσεις και παλινωδίες που έχουν οδηγήσει σε δραματική αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, συνεχίζει τα αποσπασματικά και αναποτελεσματικά μέτρα, που και την έξαρση της πανδημίας δεν περιορίζουν και καταστρέφουν περαιτέρω την οικονομία», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε σημερινή του ανακοίνωση.

Εξάλλου, η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «δρομολογεί το άνοιγμα των σχολείων χωρίς κανένα απολύτως σχέδιο, παρά μονάχα την ατομική ευθύνη μαθητών και καθηγητών».

«Όσο για την χοντροκομμένη προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη να καλύψει το ψέμα του υπουργού Υγείας που έταζε εμβόλια το Δεκέμβριο, μέχρι να τον αδειάσει εμφατικά η Κομισιόν, θα ήταν πιο πειστικός εάν του επέστρεφε έστω και κάποιες από τις αρμοδιότητες που του αφαίρεσε, καθιστώντας τον μετά τον κ. Γεωργιάδη, τον δεύτερο υπουργό άνευ χαρτοφυλακίου στην κυβέρνησή του», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Λεπτομερώς στο άνοιγμα των σχολείων εν μέσω κορωνοϊού, αναφέρθηκε νωρίτερα σήμερα η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων ανέφερε ότι η έναρξη των σχολικών μονάδων θα γίνει κανονικά στις 7 Σεπτεμβρίου, με τον τρόπο που θα γίνει αυτό να συζητείται και να αποφασίζεται από την επιτροπή των ειδικών που παρακολουθούν την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Μετά από ομόφωνη εισήγηση της επιτροπής, η επαναλειτουργία των σχολείων θα γίνει με όλους τους μαθητές στην τάξη αλλά με αυξημένα μέτρα προστασίας. Η μάσκα θα είναι υποχρεωτική για εκπαιδευτικούς και για μαθητές», είπε η κ. Κεραμέως, μιλώντας στο Mega.

Αυτό που δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη είναι από ποια ηλικία θα χρησιμοποιούν οι μαθητές τη μάσκα.

Η επιτροπή έχει επίσης αποφασίσει «διαφορετικά διαλείμματα, καθαρισμό των σχολείων και κατά τη διάρκεια λειτουργίας τους και μετά το πέρας αυτής».

Ο ΕΟΔΥ θα επικαιροποιήσει τις οδηγίες που θα αποφασιστούν και θα πρέπει να τηρούνται κατά τη διάρκεια της παρουσίας στον σχολικό χώρο, ενώ θα βγουν κ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ