ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέτσας: Σύντομα θα εφαρμοστεί στα γηροκομεία νέο υγειονομικό πρωτόκολλο

Πέτσας: Σύντομα θα εφαρμοστεί στα γηροκομεία νέο υγειονομικό πρωτόκολλο
ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μετά από σχετική ερώτηση στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ανακοίνωσε ότι σύντομα θα εφαρμοστεί στα γηροκομεία ένα νέο υγειονομικό πρωτόκολλο το οποίο θα προβλέπει περισσότερα και συχνότερα τεστ κορωνοϊού για το προσωπικό.

Ο Στέλιος Πέτσας είπε επίσης ότι ο πρωθυπουργός είχε πει από πέρσι στη ΔΕΘ ότι θα παρουσιάζει κάθε χρόνο ένα πλαίσιο και θα ζητά από τους πολίτες και τους παραγωγικούς φορείς να εγκρίνουν την πολιτική του.

«Αυτό θα γίνει και φέτος», ανέφερε και είπε ότι θα υπάρξει και φέτος η ομιλία του με όχι πάνω από 50 άτομα, στην οποία θα περιγράψει όλο το οικονομικό πρόγραμμα της κυβέρνησης και το ευρύτερο όραμά του για την οικονομία, περιγράφοντας και μέτρα μείωσης φόρων και ασφαλιστικών εισφορών. Ανακοίνωσε ότι θα γίνει και η καθιερωμένη συνέντευξη τύπου την Κυριακή με μέτρα ασφαλείας και πως εξετάζεται αν θα είναι δια ζώσης ή με τηλεδιάσκεψη.

Σε ερώτηση αν το Oruc Reis αποχωρήσει, αν η κυβέρνηση είναι έτοιμη να ξεκινήσει διερευνητικές επαφές με την γειτονική χώρα, ο κ. Πέτσας απάντησε:

«Εφόσον υπάρχει έμπρακτη αποκλιμάκωση από την πλευρά της Τουρκίας, είμαστε ανά πάσα στιγμή έτοιμοι να ξαναπιάσουμε το νήμα των διερευνητικών επαφών από εκεί που το αφήσαμε το Μάρτιο του 2016 με υπαιτιότητα της Τουρκίας. Όπως ξέρετε έχουμε ορίσει και τον επικεφαλής της διαπραγματευτικής μας ομάδας, τον πρέσβη κ. Παύλο Αποστολίδη». Παράλληλα επανέλαβε ότι οι διερευνητικές επαφές έχουν μόνο ένα αντικείμενο, την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών.

Ενόψει και της σημερινής συνάντηση της Μέρκελ με τον Μακρόν, είπε ότι είναι ξεκάθαρο το μήνυμα που στέλνουν όλοι οι εταίροι μας πως όπου υπάρχει σεβασμός του διεθνούς δικαίου, του δικαίου της θάλασσας και των αρχών καλής γειτονίας, μπορούμε να προχωράμε σε διευθέτηση εκκρεμοτήτων δεκαετιών.

«Όχι όμως υπό την απειλή τέτοιων ενεργειών όπως οι τελευταίες παράνομες ενέργειες με την παράνομη τουρκική NAVTEX», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς σχετικά με την παραίτηση του κ. Αλ. Διακόπουλου είπε ότι έχει απαντήσει ο ίδιος με την επιστολή παραίτησής του και πως εκείνος δεν έχει να προσθέσει κάτι άλλο.

Ο κ. Πέτσας ρωτήθηκε αν πρόκειται να υπάρξει επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον κ. Μπάιντεν και απάντησε πως «όταν γίνονται τέτοιου είδους επικοινωνίες, τότε ανακοινώνονται».

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση τι περιμένει από τη νέα κυβέρνηση στη Βόρεια Μακεδονία είπε:

«Να συνεχίσουμε την καλή συνεργασία με πυξίδα τη ευρωπαϊκή προοπτική των χωρών των δυτικών βαλκανίων προς το συμφέρον των λαών και της περιοχής».

Τέλος σχετικά με τα έσοδα από τον τουρισμό, είπε ότι η σύγκριση φέτος δεν μπορεί να γίνει με τα 18,2 δις ευρώ το 2019 αλλά με το μηδέν. «Ό,τι κερδίσουμε, όφελος είναι», συμπλήρωσε σημειώνοντας ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών το ανώτατο όριο των εσόδων για φέτος μπορεί να φτάσει τα 5 δις ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ