ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέες προκλήσεις Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα συμφώνησε στο διάλογο και μετά έκανε πίσω

Νέες προκλήσεις Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα συμφώνησε στο διάλογο και μετά έκανε πίσω
(Cem Ozdel/Turkish Foreign Ministry via AP, Pool)

Νέα επίθεση εναντίον της Ελλάδας εξαπέλυσε ο Μεβλούτ Τσαβόυσογλου, υποστηρίζοντας πως η Αθήνα αρχικά συμφώνησε να ξεκινήσει τεχνικός διάλογος με διαμεσολαβητή το ΝΑΤΟ και στη συνέχεια έκανε πίσω.

Μάλιστα, για ακόμη μια φορά κατηγόρησε τη χώρα μας πως δεν είναι ανοιχτή σε συζητήσεις.

«Η Ελλάδα (επειδή δεν ήταν ειλικρινής στη διαμεσολαβητική προσπάθεια του ΝΑΤΟ) μάς έδειξε για ακόμη μια φορά πως δεν επιθυμεί διάλογο» είπε ο Τούρκος αξιωματούχος, κάνοντας μια ακόμη απόπειρα να κατηγορήσει την Ελλάδα για την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Εάν η Ελλάδα περιμένει να παραιτηθούμε των δικαιωμάτων μας στην Ανατολική Μεσόγειο και να δεχτούμε τους όρους της, θα απογοητευτεί» δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, όπως μεταδίδει η τουρκική εφημερίδα Sabah στην αγγλόφωνη έκδοσή της.

O Τούρκος αξιωματούχος δεν δίστασε να εξαπολύσει «πυρά» και εναντίον της Γαλλίας λέγοντας πως «η Γαλλία θα έπρεπε να αναζητά τρόπους να συνεργαστεί με την Τουρκία»

«Ξεκάθαρα πρέπει να μας ζητήσει συγγνώμη» υποστήριξε ο ίδιος.

Οι νέες προκλήσεις Τσαβούσογλου έρχονται μετά την είδηση της αναλυτικής επιστολής την οποία έγραψε ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην οποία περιγράφει τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας, με παραλήπτη τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες.

Παράλληλα έστειλε και νέο σαφές μήνυμα στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο πρωθυπουργός παρέδωσε την εν λόγω επιστολή στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, ο οποίος μεταβαίνει σήμερα στη Νέα Υόρκη και θα την επιδώσει προσωπικά στον κ. Γκουτέρες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ