ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολάκης κατά Γεωργιάδη: «Τον παραδίδω στη χλεύη της κοινωνίας»

Πολάκης κατά Γεωργιάδη: «Τον παραδίδω στη χλεύη της κοινωνίας»
ΙΝΤΙΜΕ

Επίθεση στον Άδωνι Γεωργιάδη για το tweet του μετά την απόφαση της Βουλής να μην άρει την ασυλία του, εξαπέλυσε ο Παύλος Πολάκης.

Ο τέως αναπληρωτής υπουργός Υγείας έκανε λόγο για απόλυτο εξευτελισμό ενός πολιτικού άνδρα.

«Είναι εξευτελισμός να ζητά ταπεινά συγγνώμη από έναν εκδότη γιατί οι βουλευτές ακούγοντας την συνείδησή τους δεν ήραν την ασυλία μου», είπε και πρόσθεσε: «παραδίδω τον κ. Γεωργιάδη στη χλεύη της κοινωνίας».

Υπενθυμίζεται πως στις 10 Σεπτεμβρίου απορρίφθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το αίτημα άρσης ασυλίας του Παύλου Πολάκη μετά από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση του Γιάννη Κουρτάκη.

Το αποτέλεσμα εξέπληξε πολλούς, ακόμη και τον ίδιο τον πρώην υπουργό, καθώς η «γραμμή» της ΝΔ στην Επιτροπή Δεοντολογίας ήταν υπέρ της άρσης της ασυλίας του.

Με δεδομένο ότι το αίτημα είχε στηρίξει κι η Ελληνική Λύση, οι θετικές ψήφοι θα έπρεπε να αγγίζουν τις 168.

Περισσότεροι όμως από τους μισούς βουλευτές της ΝΔ δεν εμφανίστηκαν, αν αναλογιστεί κανείς πως στα 80 «ναι» συγκαταλέγονται και τρεις βουλευτές του ΚΙΝΑΛ, οι κ.κ. Ανδρέας Λοβέρδος, Νάντια Γιαννακοπούλου και Χρήστος Γκόκας. Κι οι τρεις πήγαν κόντρα στη γραμμή του «παρών».

Μόλις 70 βουλευτές της ΝΔ μετείχαν στην ψηφοφορία, ενώ αξιοσημείωτο είναι πως ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης ψήφισε για τις άλλες υποθέσεις άρσης ασυλίας κι όχι για τον Παύλο Πολάκη. Ο ίδιος σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους ανέφερε πως ψήφισε υπέρ της άρσης της ασυλίας του πρώην υπουργού, αλλά δεν το πήρε το σύστημα. Δεν ψήφισε για την υπόθεση Πολάκη και ο Αντώνης Μυλωνάκης της Ελληνικής Λύσης.

Απουσίες υπήρξαν κι από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς στα 84 «όχι» περιλαμβάνονται και βουλευτές του ΚΚΕ και του ΜέΡΑ 25 (76 ΣΥΡΙΖΑ, 4 ΚΚΕ και 4 ΜέΡΑ 25)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ