ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός - Πέτσας: Δεν θα ανακοινωθούν νέα μέτρα σήμερα

Κορωνοϊός - Πέτσας: Δεν θα ανακοινωθούν νέα μέτρα σήμερα
INTIME NEWS

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, τόνισε την Παρασκευή ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να ανακοινώσει σήμερα νέα μέτρα έναντι του κορωνοϊού.

«Τα μέτρα που εφαρμόζουμε τώρα είναι πάρα πολλά. Το να φορτώνουμε συνεχώς μέτρα τον πληθυσμό και να μη φροντίζουμε για την πιστή τήρησή τους, θα είναι προβληματικό και ενδεχομένως μπούμερανγκ», δήλωσε ο κ. Πέτσας, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ.

Μάλιστα παρέπεμψε και σε προγενέστερη ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), βάσει της οποίας προκύπτει ότι τα πολλά αυστηρά μέτρα ενδεχομένως να έχουν αρνητικό αντίκτυπο σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο.

«Ο κόσμος έχει αρχίσει να κουράζεται με τα μέτρα, όμως αν σταματήσει κανείς να φορά μάσκα σε εσωτερικό χώρο θα έχουμε έξαρση των κρουσμάτων. Σήμερα βλέπουμε πάρα πολλά κρούσματα να προέρχονται από τον χώρο εργασίας», υπογράμμισε ο κ. Πέτσας.

Ερωτηθείς, παράλληλα, αν η κυβέρνηση προτίθεται να υιοθετήσει την επιβολή της καθολικής χρήσης της μάσκας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε πως «αυτό είναι ένα από τα μέτρα που θα εξεταστούν, αν υπάρξει “έκρηξη” κρουσμάτων».

Εξάλλου, όπως είπε, «μπορεί να εξεταστεί η διεύρυνση του ωραρίου καταστημάτων μέχρι τη 1 τη νύχτα».

Για τις δηλώσεις Κοντονή

Σχετικά με τις δηλώσεις Κοντονή και τη διαγραφή του από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Πέτσας είπε ότι «δεν ήταν έκπληξη οι δηλώσεις Κοντονή, ούτε για μας ούτε για όσους δεν είναι λωτοφάγοι».

Όπως είπε, αντί να τοποθετηθεί ο Τσίπρας για τα όσα δήλωσε ο Κοντονής, είδαμε εσωκομματικά μαχαιρώματα.

Ερωτηθείς γιατί δεν ψήφισαν υπέρ της τροπολογίας που κατέθεσε χτες ο ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση της παρεπόμενης ποινής στερήσεως πολιτικών δικαιωμάτων, ο κ. Πέτσας είπε ότι με αντισυνταγματικές και πρόχειρες τροπολογίες δε μπορεί να δοθεί μια λύση.

Όσον αφορά το μέλλον, θα δούμε τι πρέπει να γίνει μετά την ανακοίνωση των ποινών και θα γίνουν τροποποιήσεις, επεσήμανε.

Κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούσαν ότι μπορούσαν να «συνεργάζονται» όταν βόλευε, είπε ο κ. Πέτσας και προσέθεσε «κανένα περιθώριο σε τέτοια ναζιστικά μορφώματα».

Τέλος, τόνισε ότι για το μέλλον απαιτείται τροποποίηση. Για το παρελθόν όμως, για τη δίκη αυτή που συγκλόνισε την Ελλάδα, δε θα μπορούσε να γίνει τίποτα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ