ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα κυβέρνησης - αντιπολίτευσης στη Βουλή για ΛΑΡΚΟ, ΔΕΔΔΗΕ και ΔΕΠΑ Υποδομών

Κόντρα κυβέρνησης - αντιπολίτευσης στη Βουλή για ΛΑΡΚΟ, ΔΕΔΔΗΕ και ΔΕΠΑ Υποδομών
INTIME/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Σφοδρή αντιπαράθεση κυβέρνησης - αντιπολίτευσης προκάλεσε στη Βουλή η τροπολογία που ορίζει προθεσμίες για τη διαδικασία πώλησης της ΛΑΡΚΟ και επιταχύνει τις διαδικασίες για την ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ και της ΔΕΠΑ Υποδομών.

Η κυβερνητική ρύθμιση που σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό Κωστή Χατζηδάκη παρουσιάστηκε εμπρόθεσμα στη Βουλή και εκφράζει την πολιτική ιδιωτικοποιήσεων για την οποία ψηφίστηκε η κυβέρνηση, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων.

Για ξεπούλημα δημόσιου πλούτου που είναι στο DNA της κυβέρνησης και «σκοτεινή αποστολή» του Κωστή Χατζηδάκη έκανε λόγο ο Σωκράτης Φάμελλος από τον ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας την απόσυρσή της.

«Αποτελεί ντροπή για τον Κοινοβουλευτισμό,η κυβέρνηση να ξεπουλάει τα πάντα με μια τροπολογία 70 σελίδων, που δεν τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση και δεν πέρασε από επεξεργασία στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής», είπε, ενώ σημείωσε πως περνούν από την πίσω πόρτα κι άλλα σημαντικά ζητήματα.

«Ύποπτη» χαρακτήρισε τη στάση της κυβέρνησης ο Ανδρέας Λοβέρδος από το ΚΙΝΑΛ και διερωτήθηκε τι εξανάγκασε το υπουργείο Περιβάλλοντος να φέρει την τροπολογία.

«Αν είναι άτσαλο υπουργείο σας δεν σας φταίει η Βουλή», ανέφερε, ενώ την απόσυρση της τροπολογίας ζήτησε κι η Διαμάντω Μανωλάκου από το ΚΚΕ.

Κριτική άσκησαν κι ο Κωνσταντίνος Χήτας από την Ελληνική Λύση αλλά και ο Κρίτων Αρσένης από ΜέΡΑ 25, σχολιάζοντας και το ύφος απάντησης του Κωστή Χατζηδάκη που έκανε λόγο για απολύτως ακατανόητη και σουρεαλιστική τη στάση της αντιπολίτευσης.

Για «ειρωνείες του υπουργού, πίσω από τις οποίες επιχειρεί να καλύψει τη σκοτεινή αποστολή του, που είναι να ξεπουλήσει σε μια μικρή ελίτ τη δημόσια περιουσία», έκανε λόγο κι ο Σωκράτης Φάμελλος.

Τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΚΚΕ προανήγγειλαν την κατάθεση αιτήματος ονομαστικής ψηφοφορίας επί της τροπολογίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ