ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υποκρισία καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ για θέμα της ΛΑΡΚΟ ο Χατζηδάκης

Υποκρισία καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ για θέμα της ΛΑΡΚΟ ο Χατζηδάκης
ΙΝΤΙΜΕ

Σε υψηλούς τόνους συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για τη μείωση των πλαστικών, στο οποίο περιλαμβάνεται η τροπολογία για τη διαδικασία πώλησης της ΛΑΡΚΟ και την επιτάχυνση των διαδικασιών ιδιωτικοποίησης του ΔΕΔΔΗΕ και της ΔΕΠΑ Υποδομών.

Ο Κωστής Χατζηδάκης που δέχεται τα πυρά σύσσωμης της αντιπολίτευσης καταλόγισε υποκρισία στον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι επί ημερών της προηγούμενης κυβέρνησης ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με επιστολή του προς την ΕΕ τον Μάρτιο του 2019 δήλωνε τη βούληση να ξεκινήσει ανοικτός διαγωνισμός εκποίησης της ΛΑΡΚΟ, καθώς υπήρχε ανεπίσημο ενδιαφέρον από αρκετούς επίδοξους επενδυτές.

«Στις 28.3.2019 εστάλη η επιστολή και σημείωνε ότι η Ελληνική Δημοκρατία είναι έτοιμη να εργαστεί με την Ευρωπαϊκή επιτροπή για εξεύρεση λύσης με αρκετούς ενδεχόμενους επενδύτες που έχουν εκφράσει ανεπίσημα το ενδιαφέρον τους για να πουληθεί η εταιρεία ή μόνο κάποια μέρη της εταιρείας», είπε για να προσθέσει: «Το κάνουμε εμείς σήμερα και έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ να το καταγγείλει. Ουαί υμίν, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές».

Στην παρέμβασή του επανέλαβε πως οι ιδιωτικοποιήσεις αποτελούν διακηρυγμένη πολιτική της κυβέρνησης.

Σε ό,τι αφορά στην ουσία του νομοσχεδίου, τόνισε πως από τις προγραμματικές δηλώσεις είχε επισημανθεί ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει ταχύτατα στην νομοθέτηση του νομοσχεδίου. «Απαντούμε με έργα στη δημαγωγία και καταστροφολογία σας, τα έργα είναι εδώ για να εκδικούνται τη δημαγωγία του ΣΥΡΙΖΑ», είπε και αναφέρθηκε στην ηλεκτρική διασύνδεση της Νάξου με την ηπειρωτική Ελλάδα.

Μέχρι το τέλος έτους, πρόσθεσε, θα ολοκληρωθεί και η διασύνδεση Πελοποννήσου με την Κρήτη που θα ελαφρύνει τους καταναλωτές από 700 εκατ ευρώ κατ΄ έτος που επιβάλλονταν στους λογαριασμούς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ