ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέρασε από τη Βουλή η τροπολογία για τη ΛΑΡΚΟ

Πέρασε από τη Βουλή η τροπολογία για τη ΛΑΡΚΟ
ΙΝΤΙΜΕ

Με τις ψήφους των βουλευτών της ΝΔ «πέρασε» από την Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία που ορίζει προθεσμίες για τη διαδικασία πώλησης της ΛΑΡΚΟ και επιταχύνει τις διαδικασίες για την ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ και της ΔΕΠΑ Υποδομών.

Στην ονομαστική ψηφοφορία που προκάλεσαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ, 158 βουλευτές υπερψήφισαν, ενώ 140 καταψήφισαν.

Η κυβερνητική ρύθμιση προκάλεσε σφοδρή αντιπαράθεση στη Βουλή με τον ΣΥΡΙΖΑ να κατηγορεί την κυβέρνηση και προσωπικά τον Κωστή Χατζηδάκη για ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας, χωρίς να υπάρχει καμία υποχρέωση από κανένα μνημόνιο και τον υπουργό Περιβάλλοντος να καταλογίζει υποκρισία στον ΣΥΡΙΖΑ.

Προς επίρρωση των ισχυρισμών του κατέθεσε επιστολή του τότε υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου προς την ΕΕ τον Μάρτιο του 2019 όπου δήλωνε την πρόθεση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ να ξεκινήσει ανοικτός διαγωνισμός εκποίησης της ΛΑΡΚΟ, καθώς υπήρχε ανεπίσημο ενδιαφέρον από αρκετούς επίδοξους επενδυτές.

Ο Κωστής Χατζηδάκης απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης είπε πως η ρύθμιση εκφράζει την πολιτική ιδιωτικοποιήσεων για την οποία ψηφίστηκε η κυβέρνηση.

«Εγκληματικό και διαλυτικό» χαρακτήρισε το κυβερνητικό σχέδιο για τη ΛΑΡΚΟ ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ