ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέτσας στο CNN Greece: Το επόμενο δεκαήμερο οι αποφάσεις για την αύξηση της στρατιωτικής θητείας

Πέτσας στο CNN Greece: Το επόμενο δεκαήμερο οι αποφάσεις για την αύξηση της στρατιωτικής θητείας
ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ / INTIME

Το αργότερο την επόμενη εβδομάδα θα κλειδώσουν οι αποφάσεις για την αύξηση της στρατιωτικής θητείας, όπως είπε στο CNN Greece ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας

Όπως είπε δεν τίθεται θέμα για στράτευση στα 18, μόνο για παράταση της θητείας.

Το ποιους θα αφορά η αύξηση της θητείας θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες αλλά το μόνο βέβαιο είναι πως δεν θα επηρεάζει όσους υπηρετούν ήδη τη θητεία τους.

Σημειώνεται πως χθες ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νικος Παναγιώτοπουλος ανακοίνωσε την αύξηση της θητείας κατά τρεις μήνες στον Στρατό Ξηράς, δηλαδή συνολικής διάρκειας 12 μηνών όπως ακριβώς στο Ναυτικό και την Αεροπορία, σημειώνοντας πως αυτή θα γίνει σύντομα.

Από το βήμα της ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε προαναγγείλει αλλαγές στη στρατιωτική θητεία λέγοντας πως η κυβέρνηση εξετάζει την υποχρεωτική στράτευση στα 18, ωστόσο είχε αποφύγει να απαντήσει κατά πόσο εξετάζεται η αύξηση της θητείας στους 12 μήνες.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους από τη Θάσο, ο κ. Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε στην παρουσία του στρατιωτικού προσωπικού στον Έβρο και τόνισε πως θα ενισχυθεί τόσο με τις προσλήψεις επαγγελματιών οπλιτών και την αύξηση των σπουδαστών των παραγωγικών σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων, όσο και με την έλευση περισσότερων στρατευσίμων στο πλαίσιο της αύξησης της στρατιωτικής θητείας στους 12 μήνες «η οποία θα γίνει σύντομα».

Στις δηλώσεις του ο κ. Παναγιωτόπουλος, αφού επεσήμανε ότι:

«H πολιτική και στρατιωτική ηγεσία είναι ισχυρές και διασφαλίζουν τις συνθήκες, ώστε οι Ένοπλες Δυνάμεις να προστατεύουν την εδαφική κυριαρχία της χώρας και τα κυριαρχικά της δικαιώματα δημιουργώντας ισχυρή αποτροπή έναντι κάθε επιβουλής».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ