ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβερνητικές πηγές στο CNN Greece: Μετά την πρωινή σύσκεψη η απόφαση για διάγγελμα Μητσοτάκη

Κυβερνητικές πηγές στο CNN Greece: Μετά την πρωινή σύσκεψη η απόφαση για διάγγελμα Μητσοτάκη
INTIME NEWS / Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη προκειμένου να αξιολογηθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα, να αποτιμηθεί η κατάσταση και να αποφασιστεί η λήψη νέων μέτρων για την αποτροπή της περαιτέρω εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν στο CNN Greece πως, μετά την πρωινή σύσκεψη, θα αποφασιστεί, εάν ο πρωθυπουργός θα απευθύνει διάγγελμα στον ελληνικό λαό, στο οποίο θα περιγράφονται νέες παρεμβάσεις και θα τονίζεται πιστής τήρησης των μέτρων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων έχει καταρτίσει μια δέσμη μέτρων, η οποία διαφοροποιείται ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα των περιοχών που παρουσιάζουν υψηλό επίπεδο κρουσμάτων, δηλαδή καταγράφουν ιδιαίτερα βεβαρημένο επιδημιολογικό φορτίο.

Κυβέρνηση και ειδικοί παρακολουθούν στενά τα νέα δεδομένα αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού και η «έκρηξη» των κρουσμάτων που καταγράφηκε την Τετάρτη, πιθανότατα θα οδηγήσει τον πρωθυπουργό στο να αποφασίσει την επιβολή νέων μέτρων.

Ποιες περιοχές μπαίνουν στο «κόκκινο» - Οι ανακοινώσεις Χαρδαλιά

«Η κατάσταση είναι κρίσιμη και επιβάλλεται αυξημένη επιτήρηση από όλους», τόνισε νωρίτερα την Τετάρτη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς σε έκτακτη ενημέρωση, μετά το νέο ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού που σημειώθηκε στη χώρα μας.

Ο υφυπουργός ανακοίνωσε πως η επιτροπή των ειδικών του υπ. Υγείας αποφάσισε να αλλάξει ο χάρτης επικινδυνότητας.

Συγκεκριμένα, από την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου, στις 6 το πρωί, σε επίπεδο 4 αυξημένου κινδύνου τίθεται η περιφερειακή ενότητα Καστοριάς.

Αντίστοιχα, στο επίπεδο 3 αυξημένης επιτήρησης παραμένουν τα Ιωάννινα, ενώ αυξάνεται το επίπεδο του συναγερμού σε επίπεδο 3 για τις περιφερειακές ενότητες Θεσσαλονίκης, Βοιωτίας, Λάρισας και Σερρών, όπου η κατάσταση είναι κρίσιμη.

Πηγή: ΕΟΔΥ

Ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε πως εκτός από ρεκόρ κρουσμάτων, υπήρχε και ρεκόρ τεστ με 24.116 μόνο σήμερα, Τετάρτη.

Για ακόμη μια φορά, έκανε έκκληση στους κατοίκους των παραπάνω περιοχών να παραμείνουν σε εγρήγορση λόγω της επιθετικότητας του κορωνοϊού.

«Έχουμε κάνει μια σπουδαία προσπάθεια όλους αυτούς τους μήνες, ας μην εγκαταλείψουμε τώρα αυτή την προσπάθεια», τόνισε.

ΕΟΔΥ: Νέο δραματικό ρεκόρ με 865 κρούσματα - Στους 86 οι διασωληνωμένοι

Όλα αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που ο ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης νέα αλματώδη αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ΕΟΔΥ, την Τετάρτη ανακοινώθηκαν 865 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 82 συνδέονται με γνωστές συρροές και 44 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 27.334, εκ των οποίων το 55,6% άνδρες.

Από το σύνολο των κρουσμάτων, τα 3.672 (13,4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 10802 (39.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ