Παπαθανάσης: Υπάρχουν περιπτώσεις που δεν έχουν λάβει τα 534 ευρώ, το αντιμετωπίζουμε
Ανανεώθηκε:
«Υπάρχουν περιπτώσεις που δεν έχουν λάβει τα 534 ευρώ σε δικαιούχους, αυτό το αντιμετωπίζουμε και θα δοθούν τα χρήματα σε όσους τα δικαιούνται»: αυτό δήλωσε αναφορικά με την καταβολή του βοηθήματος σε εργαζόμενους που τελούν σε αναστολή σύμβασης ο Νίκος Παπαθανάσης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη το πρωί του Σαββάτου.
Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων επανέλαβε πως δεν θα υπάρξει οριζόντιο lockdown.
«(…) Θα υπάρξουν τοπικά lockdown. Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει τις τοπικές επιχειρήσεις, έρχεται και η Επιστρεπτέα Προκαταβολή IV. Υπάρχει ένας αλγόριθμος που κάνει την διαχείριση των χρημάτων, δεν υπάρχει ανθρώπινη παρέμβαση για το ύψος του ποσού που λαμβάνει κάθε επιχείρηση. Πλέον, θα δοθεί έμφαση στις περιοχές με τοπικά αυστηρά μέτρα» υπογράμμισε ο κ. Παπαθανάσης, τονίζοντας παράλληλα πως υπάρχει ένα πλέγμα προγραμμάτων για τη στήριξη των επιχειρήσεων.
«Όποια μέτρα έχουν ανακοινωθεί, αυτά ισχύουν. Δεν πρόκειται να κλείσουν τελείως τα καταστήματα ούτε στις περιοχές που βρίσκονται σε επίπεδο 4» τόνισε ο ίδιος.
Μάλιστα, εξήγησε πως η κυβέρνηση επέλεξε να «κρατήσει δυνάμεις» και να κάνει συνετή διαχείριση «καθώς έχει βάθος αυτή η κρίση και το γνωρίζαμε».
Εξήγγειλε δε, ότι καταρτίζεται πρόγραμμα ενίσχυσης επιχειρήσεων εστίασης με χρηματοδότηση για «παράταση» της λειτουργίας υπαίθριων χωρών και κάλυψη δαπανών, ενδεικτικά για υαλοπετάσματα, πέργκολες και μέσα θέρμανσης.
Σέρρες: Υπέκυψε στα τραύματά του ο 46χρονος που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο
15:31
Η Allwyn έφερε τη νέα εποχή διασκέδασης στο Χιονοδρομικό Καλαβρύτων – Εκπλήξεις, μουσική και αξέχαστες στιγμές στο απόλυτο Après Ski Party
15:30
Επίδομα γέννησης έως 15.000 ευρώ: Ποιος Δήμος το χορηγεί - Ποιοι είναι δικαιούχοι (vid)
15:24
Ουκρανία: Μειώθηκαν τα ρωσικά πλήγματα τον Ιανουάριο - Αυξήθηκαν οι ζημιές στο ενεργειακό δίκτυο
15:23