ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Τι ισχύει απο την Τρίτη για τις μετακινήσεις των πολιτών

Κορωνοϊός: Τι ισχύει απο την Τρίτη για τις μετακινήσεις των πολιτών
INTIME NEWS / ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Σε εξειδίκευση των μέτρων ως προς το τι θα ισχύει σχετικά με τις μετακινήσεις των πολιτών από την ερχόμενη Τρίτη 3 Νοεμβρίου και για διάστημα ενός μήνα προχώρησε το μεσημέρι του Σαββάτου, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια του διαγγέλματός του προς τους πολίτες, στους οποίους ανακοίνωσε τα νέα μέτρα της κυβέρνησης κατά του κορωνοϊού.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, σε σύγκριση με την πρώτη φάση, τώρα η κυκλοφορία είναι ελεύθερη, χωρίς την ανάγκη αποστολής μηνυμάτων (SMS).

Εξάλλου, όπως τόνισε ο πρωθυπουργός για τις περιοχές που είναι ενταγμένες στη Ζώνη Αυξημένου Κινδύνου, δεν απαγορεύονται οι μετακινήσεις εκτός νομού.

Κορωνοϊός: Τι ισχύει στη Ζώνη Αυξημένου Κινδύνου - Όλα τα μέτρα σε Αττική και Βόρειο Ελλάδα

Ύστατο βήμα το lockdown

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε, επίσης, ότι η κυβέρνηση κίνεται, μέχρι στιγμής, μακριά από την λογική της επιβολής ενός καθολικού lockdown.

«Για να το πω διαφορετικά, δεν μιλάμε για συνολικό "πάγωμα" της καθημερινότητας. Γιατί θα το επαναλάβω: Ένα καθολικό lockdown αποτελεί το ύστατο βήμα, που θα πλήγωνε την οικονομία και την κοινωνία, ναρκοθετώντας παράλληλα την επόμενη μέρα της χώρας σε πολλούς τομείς», επισήμανε - μεταξύ άλλων - ο πρωθυπουργός.

Παραμένουν ανοικτά σχολεία, κομμωτήρια, λιανεμπόριο, ξενοδοχεία και βιομηχανίες

Όπως επισήμανε, εξάλλου, ο πρωθυπουργός, »διατηρείται σε ολόκληρη την επικράτεια η λειτουργία της βιομηχανίας, του λιανεμπορίου και των σχολείων. Και παραμένουν ανοιχτές υπηρεσίες, όπως τα ξενοδοχεία και τα κομμωτήρια. Γιατί εκεί τα στοιχεία δείχνουν ότι το πρόβλημα ελέγχεται.

Πρόκειται για μία αναγκαία προσαρμογή της άμυνάς μας, καθώς η επίθεση του ιού εκδηλώνεται κατά κύματα. Και εμείς οφείλουμε να προσαρμοζόμαστε εγκαίρως. Τα καταστήματα λιανικής παραμένουν ανοιχτά, η παραγωγή συνεχίζεται απρόσκοπτα και τα σχολεία λειτουργούν κανονικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ