ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός - ΣΥΡΙΖΑ: Βολές Ξανθού κατά Κικίλια για τις αντοχές του ΕΣΥ

Κορωνοϊός - ΣΥΡΙΖΑ: Βολές Ξανθού κατά Κικίλια για τις αντοχές του ΕΣΥ
INTIME NEWS / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Την άμεση αντίδραση του τομεάρχη Υγείας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Ανδρέα Ξανθού, προκάλεσαν οι δηλώσεις του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια το βράδυ της Τετάρτης, αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στο ΕΣΥ, με φόντο την πανδημία του κορωνοϊού.

«Η αμετροέπεια σε στιγμές κρίσης είναι τραγική. Και εκθέτει. Την ώρα της αναγγελίας του lockdown και της κατάρρευσης του κυβερνητικού success story, δεν μπορεί ο κ. Κικίλιας να λέει ανερυθρίαστα ότι όσα έκανε η κυβέρνηση σε λίγους μήνες στο Σύστημα Υγείας δεν έγιναν επί 46 χρόνια, από τη μεταπολίτευση και μετά!», αναφέρει σε αυστηρό τόνο ο κ. Ξανθός.

Διερωτάται δε: «Αν είναι έτσι τότε γιατί οι αντοχές του ΕΣΥ εξαντλήθηκαν από την αρχή του δεύτερου επιδημικού κύματος; Κοροϊδία λοιπόν η “θωράκιση”, ο “διπλασιασμός των ΜΕΘ”, οι “χιλιάδες προσλήψεις ιατρονοσηλευτικού προσωπικού”;».

«Ποιος λέει την αλήθεια, ο Υπουργός ή άνθρωποι της «πρώτης γραμμής» και η σκληρή πραγματικότητα των νοσοκομείων; Η κοινωνία αυτή την ώρα απαιτεί ειλικρίνεια, σχέδιο και κυρίως ασφάλεια για την υγεία, την εργασία και το εισόδημα των ανθρώπων. Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι φανερό δεν μπορεί να τα εγγυηθεί», καταλήγει ο Ανδρέας Ξανθός.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

NEWSLETTER

ΔΗΜΟΦΙΛΗ