ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Να δοθούν τα πρακτικά της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων στη δημοσιότητα ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Να δοθούν τα πρακτικά της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων στη δημοσιότητα ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS/ ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Την πλήρη δημοσιοποίηση των πρακτικών της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων για τον κορωνοϊό ζητά η αξιωματική αντιπολίτευση, καθώς «η κυβέρνηση διαρκώς επικαλείται τις εισηγήσεις των επιστημόνων για να νομιμοποιήσει αμιγώς πολιτικές αποφάσεις».

Συγκεκριμένα, τροπολογία κατέθεσαν 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία ζητώντας τη δημοσίευση των πλήρων πρακτικών των συνεδριάσεων της Συντονιστικής Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες, υποχρεωτικά εντός αποκλειστικής προθεσμίας πέντε εργάσιμων ημερών από την πραγματοποίησή τους, στον διαδικτυακό τόπο του υπουργείου Υγείας.

Επιπλέον με τη συγκεκριμένη τροπολογία ζητούν το υπουργείο Υγείας, στις περιπτώσεις που η χώρα έχει κηρυχθεί σε έκτακτη κατάσταση δημόσιας υγείας, ιδίως όταν αντιμετωπίζει κατάσταση πανδημίας, να υποχρεούται, ακόμη και προ της δημοσιεύσεως στον διαδικτυακό του τόπο, να αποστέλλει στη Βουλή, προς ενημέρωση των κομμάτων, την αμέσως επόμενη εργάσιμη ημέρα μετά τη διενέργεια κάθε συνεδρίασης της Συντονιστικής Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες συνοπτικά πρακτικά για το θέμα, τις απόψεις και τις αποφάσεις που ελήφθησαν σε αυτή.

Τέλος οι παραπάνω υποχρεώσεις δημοσιότητας των πρακτικών της Συντονιστικής Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες ζητείται να καταλαμβάνουν υποχρεωτικά και όσα έχουν ήδη συνταχθεί, τα οποία δημοσιεύονται στον διαδικτυακό τόπο του υπουργείου Υγείας και αποστέλλονται στη Βουλή, προς ενημέρωση των κομμάτων, εντός προθεσμίας τριών ημερών από την έναρξη ισχύος της παρούσας διάταξης.

Δείτε εδώ ολόκληρη την τροπολογία

Νωρίτερα η γενική γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας «Στο Κόκκινο» σημείωσε πως «αν η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας καταψηφίσει τη σημερινή τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για δημοσιοποίηση των πρακτικών της επιτροπής ειδικών, επιβεβαιώνει ότι λειτουργεί εν κρυπτώ και επικίνδυνα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ