ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός - Τασούλας: Διαθέσιμες ανά πάσα στιγμή οι 50 κλίνες ΜΕΘ στο «Σωτηρία»

Κορωνοϊός - Τασούλας: Διαθέσιμες ανά πάσα στιγμή οι 50 κλίνες ΜΕΘ στο «Σωτηρία»
INTIME NEWS / ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΖΑΜΑΡΟΣ

«Οι 50 κλίνες ΜΕΘ που έγιναν με δωρεά της Βουλής των Ελλήνων στο Νοσοκομείο “Σωτηρία”, είναι εγγεγραμμένες στο σύστημα και διαθέσιμες, ανά πάσα στιγμή», ανέφερε την Πέμπτη ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, παρεμβαίνοντας στην συζήτηση που εξελίσσεται στην Ολομέλεια αναφορικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Επειδή υπάρχει εύλογο ενδιαφέρον για τις 50 θέσεις ΜΕΘ, που με ομόφωνη απόφασή μας, χρηματοδοτήσαμε στο νοσοκομείο Σωτηρία, θέλω να ξέρετε ότι κάθε μέρα παρακολουθούμε τη λειτουργία τους», είπε ο πρόεδρος της Βουλής απευθυνόμενος στην εθνική αντιπροσωπεία.

«Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 15 ασθενείς. Είχαμε και εξιτήρια, είχαμε και απώλειες, γιατί λειτουργούν εδώ και καιρό. Δεκαπέντε ασθενείς σημαίνει ότι αξιοποιούνται, αυτή τη στιγμή, οι δύο πρώτοι θάλαμοι. Όλοι όμως οι θάλαμοι, και οι τέσσερις, που δεν χρειάζονται αυτή τη στιγμή να γίνουν εισαγωγές, αυτή τη στιγμή είναι διαθέσιμοι. Μην μπερδεύουμε το πόσοι νοσηλεύονται με το πόσες θέσεις είναι διαθέσιμες. Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 15 ασθενείς επειδή υπάρχει δυνατότητα να νοσηλευτούν ενδεχομένως σε άλλα κενά. Αλλά αν, θεωρητικά, αυτή τη στιγμή, χρειάζονταν και οι 50, θα γινόταν νοσηλεία και στις 50 κλίνες ΜΕΘ. Έγινε μια επιτάχυνση, από το νοσοκομείο, για την αξιοποίηση αυτών των 50 θέσεων και είναι αυτή τη στιγμή και οι 50 στο σύστημα εγγεγραμμένες και διαθέσιμες. Μην συγχέουμε τον αριθμό των νοσηλευόμενων με τον αριθμό των κλινών που είναι διαθέσιμες ανά πάσα στιγμή. Επαναλαμβάνω, ότι ήταν μια ομόφωνη απόφασή μας και μια σημαντική προσφορά της Βουλής στο ΕΣΥ», κατέληξε στην παρέμβασή του ο Κώστας Τασούλας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ