ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίταξη ιδιωτικών κλινικών – Πελώνη: Ύστατο μέτρο, αλλά όταν είσαι σε πόλεμο μπαίνουν όλοι στη μάχη

Επίταξη ιδιωτικών κλινικών – Πελώνη: Ύστατο μέτρο, αλλά όταν είσαι σε πόλεμο μπαίνουν όλοι στη μάχη
INTIME NEWS / ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Αναπόφευκτη ήταν, σύμφωνα με την αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπο, Αριστοτελία Πελώνη, η απόφαση της κυβέρνησης για την επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, με φόντο τη μεγάλη πίεση που δέχεται το Σύστημα Υγείας στη Βόρεια Ελλάδα και ειδικότερα στη Θεσσαλονίκη, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Προφανώς υπήρξαν για μεγάλο χρονικό διάστημα διαπραγματεύσεις – έγγραφες και προφορικές- της κυβέρνησης για την παραχώρηση ιδιωτικών κλινών, γιατί υπάρχει μεγάλη πίεση στο Σύστημα Υγείας της Βόρειας Ελλάδας και ειδικότερα της Θεσσαλονίκης. Όμως αφού το αίτημα δεν έγινε δεκτό, η επίταξη είναι τελικά το ύστατο μέτρο και στο οποίο η κυβέρνηση θα προχωρήσει. Όταν είσαι σε πόλεμο μπαίνουν όλα στη μάχη και τα υπόλοιπα περιττεύουν», δήλωσε η κυρία Πελώνη, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ.

Η ίδια πρόσθεσε ότι «η ρίζα του προβλήματος είναι να πέσει ο δείκτης αναπαραγωγής του ιού, ώστε να μειωθεί η κινητικότητα και να μειωθούν τα κρούσματα, αυτό θα συμβεί αν τηρούμε όλοι τα μέτρα» τόνισε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος και τα πρόσθεσε ότι ελπίζει στο επόμενο δεκαήμερο να υπάρξει αποσυμπίεση στο Σύστημα Υγείας».

Ερωτηθείσα, εξάλλου, πότε θα υπάρξει μερική άρση των μέτρων του lockdown, η κυρία Πελώνη είπε ότι «ο πρωθυπουργός στην επικοινωνία που είχε χθες με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, είπε ότι θα χαλαρώσουν τα μέτρα όταν είμαστε απόλυτα σίγουροι πως έχει μειωθεί η πίεση στο σύστημα Υγείας».

Παράλληλα, χαρακτήρισε δύσκολη άσκηση τον τρόπο που μπορεί να γίνει ένα σταδιακό άνοιγμα για να επανέλθουν οικονομικά και ψυχολογικά οι πολίτες.

Μιλώντας, τέλος, για το εμβόλιο του κορωνοϊού, το χρόνο άφιξής του στην Ελλάδα και την έναρξη του εμβολιασμού, η Αριστοτελία Πελώνη τόνισε πως «ότι το γεγονός πως θα αρχίσει ο εμβολιασμός δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να χαλαρώσουμε, αφού έως ότου εμβολιαστεί μεγάλο μέρος του πληθυσμού, δεν θα έχει επιτευχθεί η λεγόμενη ανοσία της αγέλης».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ