ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα για την επίταξη ιδιωτικών κλινικών στη Βουλή

Κόντρα για την επίταξη ιδιωτικών κλινικών στη Βουλή
Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Στην εκτίμηση ότι ο προϋπολογισμός που κατέθεσε στη Βουλή η κυβέρνηση αποτελεί «προάγγελο μνημονιακών προϋπολογισμών» προέβη ο Πάνος Σκουρλέτης που ήρθε σε κόντρα με τη ΝΔ και για την επίταξη ιδιωτικών κλινικών.

«Ο προϋπολογισμός σας βρίθει ανεδαφικών προβλέψεων», ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός και προέβλεψε πως «με τη λογική που διέπει την κυβέρνηση τόσο στα ζητήματα της οικονομίας όσο και στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, θα πέσει έξω και θα αποτελέσει προάγγελο των επόμενων, μνημονιακών προϋπολογισμών».

Ο κ. Σκουρλέτης επέκρινε την κυβέρνηση ότι άργησε να προχωρήσει στην επίταξη μεθόριο ιδιωτικών κλινικών -«γιατί δεν το κάνατε νωρίτερα πριν οδηγηθούμε σε ασφυκτική κατάσταση;» ήταν το ερώτημα που έθεσε προς την κυβέρνηση και χαρακτήρισε τραγελαφική την ανακοίνωση προ ολίγων ημερών του Βασίλη Κικίλια στη Βουλή για 300 προσλήψεις στο χώρο της υγείας.

«Η αξιωματική αντιπολίτευση επενδύει στην αποτυχία της κυβέρνησης, της επιστημονικής κοινότητας της χώρας, δεν έχει προτάσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας», αντέτεινε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μπούγας.

«Αγνοούσατε ότι έχει κόστος; Δεν είναι δωρεάν, κοστίζει για το δημόσιο», είπε και διερωτήθηκε εάν τα δεδομένα των προηγούμενων μηνών δικαιολογούσαν μια τέτοια απόφαση.

«Όταν χρειάστηκε, η κυβέρνηση με σχέδιο έκανε αυτό που όφειλε», συμπλήρωσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ