ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: Υψηλό το ιικό φορτίο στη χώρα - Συγκλονιστική η υπέρβαση του ΕΣΥ

Κικίλιας: Υψηλό το ιικό φορτίο στη χώρα - Συγκλονιστική η υπέρβαση του ΕΣΥ
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS

«Είναι συγκλονιστικές οι στιγμές που ζει η Ευρώπη και ολόκληρος ο κόσμος» δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, αναφερόμενος στο δεύτερο κύμα του κορωνοϊού, σημειώνοντας πως ολόκληρη η χώρα έχει υψηλό ιικό φορτίο, ενώ λόγω των επιβαρυμένων υγειονομικών συνθηκών τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι ξεχωριστά και ιδιαίτερα.

Κάνοντας λόγο για μία «συγκλονιστική υπέρβαση» του συστήματος Υγείας σε ό,τι αφορά την επιχειρησιακή αντιμετώπιση της πανδημίας, σημείωσε ότι «από 37 οι ΜΕΘ έφτασαν τις 220» στη στη Βόρεια Ελλάδα.

Αναφορικά με το άνοιγμα της αγοράς μετά τις 7 Δεκεμβρίου και αν θα περάσουμε τα φετινά Χριστούγεννα σε καραντίνα, ο κ. Κικίλιας επανέλαβε τη φράση του πρωθυπουργού, ότι δηλαδή δεν πρέπει να μιλάμε πλέον με ημερομηνίες, αλλά με βάση τα στοιχεία από την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας, γεγονός φυσικά που θα κρίνει πότε θα γίνει η άρση του lockdown.

«Πέρα και πάνω απ' όλα είναι η δημόσια υγεία και να ξεπεράσουμε αυτήν την συγκλονιστική κρίση. Δεν έχω προτρέξει ποτέ να προκαταλάβω τις εξηγήσεις των επιστημόνων», υπογράμμισε.

Κληθείς να σχολιάσει τις καταγγελίες των υγειονομικών για υποστελέχωση του νοσοκομείου της Δράμας, ο κ. Κικίλιας δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Open ότι «είχε τρεις ΜΕΘ και τώρα έχει 12».

«Έχει επαρκές νοσηλευτικό προσωπικό και κάνουν όλοι μια συγκλονιστική προσπάθεια. Δεν θα αφήσω κανέναν τόνισε να διασαλέψει τη μάχη που δίνουν οι Δραμινοί και το νοσοκομείο τους», συμπλήρωσε.

«Μιλάμε για πανδημία που αντιμετωπίζει όλος ο κόσμος», σημείωσε ο υπουργός Υγείας.

«Η μια πόλη θα στηρίξει την άλλη. Το ΕΣΥ στέκεται όρθιο και αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα», υπογράμμισε ο κ. Κικίλιας.

Αναφερόμενος στα εμβόλια ο κ. Κικίλιας δήλωσε ότι μόλις πάρουν έγκριση στην Ευρώπη την ίδια μέρα που θα πάνε στην Γερμανία ή την Πορτογαλία την ίδια μέρα θα έλθουν και στην Ελλάδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ