ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης για Τσίπρα: Υπαρξιακό κενό, τυμβωρυχία και χαιρεκακία

Χατζηδάκης για Τσίπρα: Υπαρξιακό κενό, τυμβωρυχία και χαιρεκακία
INTIME/ ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Υπαρξιακό κενό καταλόγισε στον Αλέξη Τσίπρα ο Κωστής Χατζηδάκης και περνώντας στην αντεπίθεση κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για τυμβωρυχία στα προβλήματα και χαιρεκακία.

“Αναφέρθηκε μονότονα στο θέμα της καταγραφής των κρουσμάτων τη στιγμή που έχει ξεκαθαριστεί με όλους τους τρόπους ότι υπάρχει ένα ενιαίο μητρώο και το δεύτερο είναι ένα υποσύστημα του γενικότερου”, είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας απαντώντας στη σφοδρή επίθεση Τσίπρα στην κυβέρνηση για την πανδημία και τον παρέπεμψε στις δηλώσεις των επιστημόνων που διαψεύδουν τα δημοσιεύματα περί παράλληλου συστήματος καταγραφής κρουσμάτων.

“Επειδή δεν τον βολεύει η πραγματικότητα, επιτίθεται στην πραγματικότητα και αναρωτιέμαι γιατί το επιτρέπει αυτό στον εαυτό του ένας άνθρωπος που διατέλεσε πρωθυπουργός για 4,5 χρόνια”, είπε και στηλίτευσε την αναφορά Τσίπρα στην πρωθυπουργική βόλτα στην Πάρνηθα, λέγοντας: “Δεν μπορεί ο κ. Τσίπρας να θίξει τον κ. Μητσοτάκη, που έκανε κάτι που επιτρέπεται, δηλαδή άθληση, δεν ξέρω αν το ίδιο επιτρεπόταν μετά το Μάτι και θυμάστε τις συζητήσεις για τα κότερα”.

Ο Κωστής Χατζηδάκης αναφέρθηκε στα στοιχεία που δείχνουν ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε καλύτερη θέση μεταξύ των χωρών της ΕΕ τόσο σε αριθμούς κρουσμάτων όσο και θανάτων. Στις αναφορές του Αλέξη Τσίπρα ότι τα ΜΜΕ δεν προβάλλουν τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε καυστικά: “Είστε τυχεροί που δεν σας προβάλλουν, αλλιώς θα είχατε εκτεθεί περισσότερο και θα είχατε μεγαλύτερη πτώση των ποσοστών σας”.

Σε ό,τι αφορά στην τροπολογία που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ για επανασύνδεση σε ευάλωτα νοικοκυριά ρεύματος, νερού, φυσικού αερίου κλπ που “κόπηκαν” λόγω αδυναμίας αποπληρωμής των οφειλών, ο υπουργός Περιβάλλοντος επανέλαβε ότι υπάρχει τριπλό σύστημα προστασίας: α) το κοινωνικό τιμολόγιο, β) τα μέτρα για τους ευάλωτους που ελήφθησαν επί ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζουμε κι εμείς και γ) την καθολική υπηρεσία, που είναι το τελευταίο καταφύγιο και την παρέχει η ΔΕΗ ως ο μεγαλύτερος προμηθευτής. “Άρα υπάρχει κάλυψη, όχι για τους στρατηγικούς κακοπληρωτές, αλλά για τους πραγματικά αδύναμους”, είπε και πρόσθεσε απευθυνόμενος στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ: “Ζυγιστήκατε και βρεθήκατε ελλιπείς, οι πολίτες γύρισαν πλάτη σε εσάς, όσο κυβερνήσατε, κάνατε τους φτωχούς-φτωχότερους”.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ