ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ένταση στη Βουλή: Ο Σπίρτζης έδωσε ανθοδέσμη στον Χρυσοχοΐδη

Ένταση στη Βουλή: Ο Σπίρτζης έδωσε ανθοδέσμη στον Χρυσοχοΐδη
INTIME

Υψηλοί τόνοι και ένταση επικράτησε στη Βουλή, όπου παρουσία του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη συζητείται νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για το σωφρονιστικό σύστημα.

Στον απόηχο των επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας, στην επέτειο δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ο Χρήστος Σπίρτζης με μια ανθοδέσμη στα χέρια καταδίκασε φαινόμενα αστυνομικής βίας.

«Η δήλωση έχει να κάνει με τα απαράδεκτα γεγονότα αστυνομικής βίας. Σας έφερα λίγα λουλούδια σαν αυτά που διέλυσε αστυνομικός των ΜΑΤ. Η πράξη αυτή αποτελεί προσβολή. Να δώσετε ένα στον κ. Μητσοτάκη, να κρατήσετε κι ένα εσείς. Έγιναν δεκάδες προσαγωγές χωρίς λόγο. Έγιναν συλλήψεις και δικηγόρων, μάλιστα αυτών που ήταν πολιτική αγωγή στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Ζητάμε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Αλεξη Γρηγορόπουλου», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, προκαλώντας αντιδράσεις.

Δείτε επίσης:

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Έρευνα για το βίντεο αστυνομικών που καταστρέφουν ανθοδέσμη

Σ. Βούλτεψη: Δεν μπορείτε να δίνετε ανθοδέσμες στην αίθουσα της Γερουσίας. Αυτό το θέατρο πρέπει να το σταματήσετε. Καθίστε κάτω, τελείωσε το θέατρο. Τελείωσε το σκετσάκι σας

Χρ. Σπίρτζης: Σκετσάκια κάνετε εσείς και οι ακροδεξιοί φίλοι σας!

Σοφία Βούλτεψη (ΝΔ): Σωστή χρήση της ανθοδέσμης δεν έκανε ούτε ο αστυνομικός, ούτε εσείς που το διακωμωδείτε. Η ανθρώπινη ψυχή δεν είναι σόου.

Ανδρέας Κουτσούμπας (Ν.Δ): Ανεξάρτητα από τη συμπεριφορά του οργάνου, χτίζουν καριέρες πάνω στο πτώμα ενός παιδιού.

Γιώργος Καμίνης: Αυτό που συνέβη χτες είναι καταδικαστέο. Δυστυχώς εδώ και πάρα πολλά χρόνια έχουν διαμορφωθεί θύλακοι στο εσωτερικό των σωμάτων οι οποίοι έχουν σαφώς μία αντιδημοκρατική κατεύθυνση. Η δραστική πρωτοβουλία πρέπει να έρθει από το υπουργείο προστασίας του πολίτη.

Για «γροθιά στο στομάχι κάθε πολίτη» έκανε λόγο από την πλευρά της Φωτεινή Μπακαδήμα από το ΜέΡΑ 25 αναφορικά με το επεισόδιο με τον αστυνονικό.

Λαϊκισμό καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης. Όπως είπε, η χθεσινή ήταν η μοναδική επέτειος της δολοφονίας που δεν κάηκε η Αθήνα και πως με εξαίρεση το περιστατικό στο αστυνομικό Τμήμα Κολωνού δεν υπήρξαν συγκρούσεις πουθενά. «Υπάρχουν αστυνομικοί με σοβαρά κάταγμα αλλά η ευαισθησία τους κε Πρόεδρε εξαντλήθηκε στην ανθοδέσμη. Είναι μεγάλη ντροπή η επέτειος του Πολυτεχνείου και η 6η Δεκεμβρίου να έχουν εξελιχθεί σε γιορτές μίσους κατά της αστυνομίας», είπε απευθυνόμενος στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ.

Παραδέχθηκε ότι ο εν λόγω αστυνομικός «ασχημόνησε» και τέθηκηε σε διαθεσιμότητα και υποστήριξε ότι οι υπόλοιποι 4.999 αστυνομικοί έκαναν τη δουλειά τους.

«Η αστυνομία ελέγχει τον έναν με διαθεσιμότητα και ΕΔΕ αλλά είναι καθαρή η πολιτική επιλογή κάποιων να κάνουν αναφορά στον έναν και όχι στους υπολοίπους», κατέληξε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ