ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαθανάσης: Ποια καταστήματα θα ανοίξουν πρώτα - Θα αλλάξει η απαγόρευση κυκλοφορίας

Παπαθανάσης: Ποια καταστήματα θα ανοίξουν πρώτα - Θα αλλάξει η απαγόρευση κυκλοφορίας
INTIME/ ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Με τις ανακοινώσεις για το άνοιγμα κομμωτηρίων, λιανεμπορίου, αλλά και εκκλησιών να αναμένονται στο τέλος της εβδομάδας, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης έδωσε το περίγραμμα για το πώς θα ανοίξουν οι επιχειρήσεις αυτές.

Όπως εξήγησε ο κ. Παπαθανάσης μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, θα προηγηθεί το άνοιγμα των επιχειρήσεων που έχουν μικρή κινητικότητα, τα κομμωτήρια και τα κουρεία.

Ταυτόχρονα υπογράμμισε πως ό,τι ανοίξει, θα ανοίξει με μεγάλη προσοχή.

Σημείωσε πως όταν ανοίξει το λιανεμπόριο θα αλλάξει και η ώρα έναρξης της απαγόρευσης κυκλοφορίας. Ωστόσο η νυχτερινή απαγόρευση θα διατηρηθεί.

Σημειώνεται πως ο κ. Παπαθανάσης άφησε ανοιχτό στις πράσινες περιοχές να ανοίξουν περισσότερες δραστηριότητες.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι τα μέτρα απο την πλευρά της κυβέρνησης είναι έτοιμα και μόλις δώσουν το πράσινο φως οι επιστήμονες, ο πρωθυπουργός θα λάβει την τελική απόφαση.

Τόνισε ακόμα ότι τα κλιμάκια του υπουργείου συνεχίζουν τους ελέγχους για τυχόν παραβάσεις τόσο σε λαϊκές αγορές όσο και σε σούπερ μάρκετ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας από την πλευρά του, μιλώντας νωρίτερα στο ΣΚΑΙ 100,3 , γνωστοποίησε ότι αύριο ή μεθαύριο, το αργότερο το Σάββατο θα έχουν ανακοινωθεί οι αποφάσεις για το άνοιγμα.

Σημείωσε πως νωρίτερα το πρωί της Τετάρτης έγινε μια σύσκεψη για τα επιδημιολογικά δεδομένα και θα ακολουθήσουν κι άλλες.

Όσον αφορά στο άνοιγμα του λιανεμπορίου, αυτό θα συνοδεύεται από τις απαραίτητες προσαρμογές στις ώρες μετακίνησης, τόνισε σήμερα ο κ. Πέτσας, λέγοντας πως θα υπάρξει επέκταση του ωραρίου στην κυκλοφορία για να διευκολυνθούν τα καταστήματα του λιανεμπορίου.

Υπενθύμισε, μάλιστα, ότι θα πρέπει οι εορτασμοί στα σπίτια να είναι μέχρι εννέα άτομα.

Οι αλλαγές στο ωράριο θα αφορούν πρωτίστως στην αποτροπή φαινομένων συνωστισμού αλλά και στην απαραίτητη χρονική ευχέρεια που πρέπει να δοθεί σε καταναλωτές και εργαζόμενους να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ