ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Με διαδικασίες express ψηφίζεται το πολυνομοσχέδιο για την προστασία της δημόσιας υγείας

Βουλή: Με διαδικασίες express ψηφίζεται το πολυνομοσχέδιο για την προστασία της δημόσιας υγείας
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/ INTIME

Με διαδικασίες express συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- ρυθμίσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας από τις συνέπειες της πανδημίας.

Αιτιολογώντας την επιλογή της κυβέρνησης να συζητηθεί το νομοσχέδιο με κατεπείγουσες διαδικασίες, ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης ανέφερε πως είναι επιτακτική ανάγκη να ψηφιστεί άμεσα, καθώς περιλαμβάνει ρυθμίσεις παράταξης μέτρων προστασίας που λήγουν στο τέλος του έτους.

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης με τον Σάκης Παπαδόπουλο από τον ΣΥΡΙΖΑ να καταλογίζει ελαφρότητα και αβελτηρία στην κυβέρνηση. Έκανε ακόμη λόγο για νεοφιλελεύθερη παρέμβαση και σκληρή επίθεση στα συνδικαλιστικά δικαιώματα. Για ερασιτεχνισμό, επιπολαιότητα και ανεπάρκεια κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Μιχάλης Κατρίνης από το ΚΙΝΑΛ, ενώ σκοπιμότητες καταλόγισε την κυβέρνηση ο Χρήστος Κατσώτης από το ΚΚΕ που ζήτησε την απόσυρση του, προκαλώντας την αντίδραση του Θανάση Πλεύρη από τη ΝΔ. “Υπάρχουν ευνοϊκές διατάξεις για τους αγρότες που πλήττονται λόγω της πανδημίας και λέτε ότι δεν είναι κατεπείγον το νομοσχέδιο και να αποσυρθεί;”, σχολίασε.

Τη διαφωνία της Ελληνικής Λύσης με την ακολουθούμενη διαδικασία εξέφρασε ο Βασίλης Βιλιάρδος, δηλώνοντας παράλληλα, πως το κόμμα του προτίθεται να αποχωρήσει. “Γνωρίζατε πως λήγουν οι προθεσμίες κι έπρεπε να ψηφιστεί η παράταση τους κι επιλέξατε τη χειρότερη λύση για να μην υπάρχει αντίλογος σε όλα αυτά που θέλετε να περάσετε”, ανέφερε η Φωτεινή Μπακαδήμα από το ΜέΡΑ 25.

Το νομοσχέδιο με τις ρυθμίσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας από τις συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού COVlD-19, την ενίσχυση των μέσων μαζικής μεταφοράς, την επιτάχυνση της απονομής των συντάξεων, τη ρύθμιση οφειλών προς τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, αναμένεται να ψηφιστεί τη Δευτέρα από την Ολομέλεια της Βουλής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ