ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Σφοδρές αντιδράσεις στο πολυνομοσχέδιο «σκούπα» για την πανδημία

Βουλή: Σφοδρές αντιδράσεις στο πολυνομοσχέδιο «σκούπα» για την πανδημία
INTIME NEWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Τα πυρά της αντιπολίτευσης συγκεντρώνει το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας με τα 160 άρθρα και διατάξεις αρμοδιότητας 14 υπουργείων με το οποίο παρατείνονται για ένα τρίμηνο, μέχρι τις 31 Μαρτίου 2021, διατάξεις που αφορούν μέτρα και ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Τόσο η διαδικασία express που επέλεξε η κυβέρνηση όσο και διατάξεις του, όπως η εργασία τις Κυριακές για ορισμένες κατηγορίες επαγγελμάτων, προκαλούν έντονες αντιδράσεις και σφοδρή αντιπαράθεση κυβέρνησης - αντιπολίτευσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας επί του επίμαχου άρθρου 72 και επί του άρθρου 91 που προβλέπει την κατά εξαίρεση έως τις 31 Μαρτίου, χρήση νέων τεχνολογιών για τη διεξαγωγή Γενικών Συνελεύσεων και Αρχαιρεσιών σε συνδικαλιστικές οργανώσεις και σωματεία.

Για φωτογραφικές διατάξεις και ανεξέλεγκτες επιχορηγήσεις, έκανε λόγο ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Σάκης Παπαδόπουλος, ενώ από το ΚΙΝΑΛ ο Γιώργος Μουλκιώτης μίλησε για νομοσχέδιο τροπολογιών που αποτελεί επιτομή της κακής νομοθέτησης.

«Στα μουλωχτά και ύπουλα η κυβέρνηση επιχειρεί να ξηλώσει την Κυριακάτικη αργία», είπε από το ΚΚΕ ο Χρήστος Κατσώτης, ενώ «αψυχολόγητη και ύποπτη», χαρακτήρισε τη γενικευμένη μετατροπή της Κυριακάτικης αργίας σε εργάσιμη η Μαρία Αθανασίου από την Ελληνική Λύση.

Από την πλευρά της, η Φωτεινή Μπακαδήμα από το ΜέΡΑ25, έκανε λόγο για μη στήριξη των ναυτεργατών, σε αντίθεση με το ενδιαφέρον που επιδεικνύει η κυβέρνηση για τις ακτοπλοϊκές εταιρείες.

Η ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ θα διεξαχθεί σήμερα, αργά το βράδυ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ