ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός: Εμβολιάζεται την Κυριακή ο Γιάνης Βαρουφάκης

Κορωνοϊός: Εμβολιάζεται την Κυριακή ο Γιάνης Βαρουφάκης
ΙΝΤΙΜΕ/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Την Κυριακή εμβολιάζεται ο πρόεδρος της Κ.Ο. και γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης.

Ειδικότερα, ο κ. Βαρουφάκης θα κάνει το εμβόλιο έναντι του κορωνοϊού στις 15:30.

Ο εμβολιασμός θα γίνει στον «Ευαγγελισμό».

Στην Αθήνα οι πρώτες δόσεις

Οι πρώτες δόσεις του εμβολίου έναντι του κορωνοϊού των Pfizer/BioΝTech έφτασαν νωρίς το πρωί του Σαββάτου στην Αθήνα.

Οι πρώτες 9.750 δόσεις παραδόθηκαν στο χώρο αποθήκευσης παρουσία του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, του υφυπουργού Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη και του γενικού γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριου Θεμιστοκλέους.

Την ίδια ώρα, ένα πολύ μεγάλο τμήμα του κρατικού μηχανισμού βρίσκεται επί ποδός με στόχο τη διασφάλιση της ορθής αποθήκευσης και διανομής του και τη διενέργεια των εμβολιασμών σε όλα τα σημεία της χώρας.

Με την είσοδο του ειδικού φορτηγού από τον συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα στη χώρα αξιοποιήθηκε ο αιφνιδιασμός. Η συγκεκριμένη πύλη στον Βορρά είχε προσδιοριστεί ως ένα από τα πιθανά σημεία για την διέλευση του βαν που θα μετέφερε την πρώτη παρτίδα των εμβολίων. Όμως από διαφορετικές πηγές με εμπλοκή στη διαδικασία μεταφοράς, εκπεμπόταν με επιμονή το σήμα, ότι τα πρώτα εμβόλια θα έφταναν στη χώρα μας αεροπορικώς.

Οι πληροφορίες βέβαια ήταν αντικρουόμενες καθώς από ορισμένες πηγές ενημέρωσης έδειχναν ως πιθανότερη τη μεταφορά τους με μια από τις μικτές πτήσεις που έχουν σχεδιαστεί να πραγματοποιηθούν πανευρωπαϊκά. Άλλες πάλι, και μάλιστα έως την τελευταία στιγμή, εμφάνιζαν ως δεδομένη τη μεταφορά των εμβολίων με αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας.

Φαίνεται πάντως ότι δεν αποκλείεται και παρά τις επίσημες ανακοινώσεις, και στην επόμενη φάση, αυτήν των εμβολιασμών, να υπάρξουν ανάλογες ανατροπές.

Η παρουσία πάντως του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, όχι μόνο στο σημείο αλλά και στην αυτοκινητοπομπή που συνόδευε το φορτηγό-ψυγείο με τα πρώτα εμβόλια, είναι δηλωτική του τρόπου εμπλοκής όλων των βαθμίδων της μικτής ιεραρχίας που έχει δημιουργηθεί για αυτό το γιγαντιαίο εγχείρημα.

Δηλωτικές των δρακόντειων μέτρων ασφαλείας που θα εφαρμόζονται ήταν και οι εικόνες που αποδεσμεύτηκαν με τις άδειες οδικές αρτηρίες, εθνικές και περιφερειακές, από τις οποίες διήλθε το βαν με τα εμβόλια στο ταξίδι του προς την Αθήνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ