ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Προεδρία της Δημοκρατίας για τη μη ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου στη Μητρόπολη Αθηνών

Η Προεδρία της Δημοκρατίας για τη μη ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου στη Μητρόπολη Αθηνών
INTIME NEWS / Δελτίο τύπου / POOL

Περίπου δύο εικοσιτετράωρα μετά την ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), η Προεδρία της Δημοκρατίας εξέδωσε ανακοίνωση τη Δευτέρα, σχετικά με το θέμα της μη ανάκρουσης του Εθνικού Ύμνου κατά τη μετάβαση της Προέδρου, Κατερίνας Σακελλαροπούλου στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών, προκειμένου να παραστεί στην καθιερωμένη δοξολογία της Πρωτοχρονιάς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Προεδρικού Μεγάρου, «ο σχεδιασμός της εκδήλωσης της Δοξολογίας δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες της Προεδρίας της Δημοκρατίας».

Μάλιστα, η Προεδρία της Δημοκρατίας παραπέμπει στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το Σάββατο (02/01) το ΓΕΕΘΑ.

«Όπως αναφέρεται στην από 2 Ιανουαρίου 2021 ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, η απόφαση της μη ανάκρουσης του Εθνικού Ύμνου ελήφθη σε σύσκεψη για την προετοιμασία της τελετής, στις 30 Δεκεμβρίου 2020, λόγω των περιοριστικών μέτρων εξαιτίας της πανδημίας, που προβλέπουν μείωση του αριθμού των παρευρισκομένων».

Τι ανέφερε η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ

«Η απόφαση για τη μη ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου, στο πλαίσιο της καθιερωμένης δοξολογίας για την έλευση του νέου έτους στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών, ελήφθη δεδομένων των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό, που προβλέπουν συρρίκνωση του αριθμού των συναθροιζομένων», ενημέρωσε με ανακοίνωσή του το ΓΕΕΘΑ.

Το γεγονός αυτό, σημειώνεται, επέβαλε και την απουσία του προβλεπόμενου τμήματος Στρατιωτικής Μουσικής, το οποίο θα παιάνιζε τον Εθνικό Ύμνο όπως προβλέπεται και με την δέουσα τιμή και κύρος.

Η απόφαση ελήφθη σε σύσκεψη για την προετοιμασία της τελετής στις 30 Δεκεμβρίου, καταλήγει η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ