ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Lockdown: Παραμένει στα 300 ευρώ το πρόστιμο στους παραβάτες των περιοριστικών μέτρων

Lockdown: Παραμένει στα 300 ευρώ το πρόστιμο στους παραβάτες των περιοριστικών μέτρων
INTIME

Παραμένει στα 300 ευρώ το πρόστιμο για τους παραβάτες των περιοριστικών μέτρων ενάντια στη διασπορά του κορωνοϊού.

Σε μια διάθεση συναίνεσης και μετά από τις αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης, στην κυβέρνηση έκαναν δεύτερες σκέψεις κι ο πρωθυπουργός πήρε πίσω την πρωινή του εξαγγελία για αυστηροποίηση του προστίμου από τα 300 στα 500 ευρώ. Το πρόστιμο σύμφωνα με όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραμένει στα 300 ευρώ για 10 ημέρες, οπότε και θα υπάρχει μια εικόνα για την πορεία της πανδημίας μετά το άνοιγμα του λιανεμπορίου.

«Σε μια καλή ένδειξη κρατάμε το πρόστιμο στα 300 ευρώ για δέκα ημέρες να δούμε πως θα ανταποκριθεί η αγορά», είπε και σημείωσε πως στόχος δεν είναι η τιμωρητική διάθεση. Παραδέχθηκε δε, πως σε ορισμένες περιπτώσεις επιβλήθηκαν πρόστιμα σε κάποιους που ξέφυγαν λίγα λεπτά της ώρας.

Η αναφορά του πρωθυπουργού στην πρωτολογία του στην αύξηση του προστίμου από τα 300 στα 500 ευρώ προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στα κόμματα

«Μέριμνά σας δεν είναι η πρόληψη, αλλά η καταστολή κι είστε αποφασιστικοί και αυστηροί, αντιμετωπίζετε την πανδημία με τον Χρυσοχοΐδη κι όχι με τον Κικίλια», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, και αναρωτήθηκε εάν είναι θέμα χρημάτων η τήρηση των μέτρων. «Έχετε εικόνα τι σημαίνει για έναν εργαζόμενο που παίρνει μόλις 534 ευρώ; Να πληρώσει για μια αστοχία 500 ευρώ;», ήταν το ερώτημα που έθεσε στον Κυριάκο Μητσοτάκη και με αρκετή δόση ειρωνείας για την εξαγγελία, πρόσθεσε: «Κάντε το πρόστιμο 534 ευρώ, όσα παίρνει κι όσα δίνει».

Διαβάστε αναλυτικά την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ: «Επικών διαστάσεων αναδίπλωση»

Για επίθεση στα φτωχά στρώματα έκανε λόγο ο Δημήτρης Κουτσούμπας. «Είπατε για πρόστιμο 500 ευρώ, σχεδόν ένας μισθό, αλλά δεν βάζετε πρόστιμα σε επιχειρήσεις που δεν λαμβάνουν μέτρα προστασίας, κυνηγάτε μόνον τους μεροκαματιάρηδες», είπε, ενώ ο Κυριάκος Βελόπουλος κάλεσε την κυβέρνηση να πάρει πίσω το πρόστιμο των 500 ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ