ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σταμπουλίδης: Δεν ανοίγουν κομμωτήρια και άλλες υπηρεσίες στις «κόκκινες» περιοχές

Σταμπουλίδης: Δεν ανοίγουν κομμωτήρια και άλλες υπηρεσίες στις «κόκκινες» περιοχές
Φωτογραφία αρχείου ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Τα κομμωτήρια, τα κέντρα αισθητικής και περιποίησης άκρων θα παραμείνουν κλειστά στις «κόκκινες» περιοχές, όπως διευκρίνισε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

«Στις κόκκινες περιοχές αναστέλλονται όλες οι υπηρεσίες, με εξαίρεση τα καταστήματα του λιανεμπορίου που θα λειτουργούν με τη μέθοδο του click away και τα ΚΤΕΟ» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σταμπουλίδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Σχολιάζοντας τον τρόπο λειτουργίας των καταστημάτων, ο ίδιος επεσήμανε ότι η αναλογία για τα καταστήματα είναι ένας πολίτης ανά 25 τμ, με εξαίρεση τις υπηρεσίες, ενώ υπογράμμισε ότι σε όσες επιχειρήσεις επιθυμούν μπορούν να κρατήσουν μέρος του προσωπικού τους σε αναστολή τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο.

Ερωτηθείς εάν κάποιος μπορεί να στείλει και δεύτερο μήνυμα μετά τη λήξη του δίωρου χρονικού περιορισμού για να συνεχίσει τα ψώνια του, ο κ. Σταμπουλίδης είπε:

«Το ζητούμενο δεν είναι πως θα παρακάμψουμε το σύστημα. Πήραμε μια απόφαση έχοντας απόλυτη συναίσθηση του τι συμβαίνει στην κοινωνία, τις επιχειρήσεις και τα δημόσια έσοδα. Αυτή την ευκαιρία που παίρνουμε με την πρωτοβουλία να επανεκκινήσουμε την οικονομία, δεν πρέπει να τη χάσουμε».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ