ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός - Μακρή: Δεν υπάρχουν πρόστιμα για μαθητές

Κορωνοϊός - Μακρή: Δεν υπάρχουν πρόστιμα για μαθητές
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Στις δηλώσεις της περί προστίμου στους μαθητές που δεν επιστρέφουν αμέσως μετά το σχολείο στα σπίτια τους, επανήλθε η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, διευκρινίζοντας ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένη πρόβλεψη.  

Οπως εξήγησε η υφυπουργός, δεν υπάρχει πρόβλεψη για πρόστιμα συγκεκριμένα σε μαθητές.

«Με σύσσωμη την εκπαιδευτική κοινότητα και ειδικά τους μαθητές μας έχουμε συνεργαστεί άριστα μέχρι στιγμής, τηρούν σχολαστικά τα μέτρα και αναμένουμε το ίδιο και για τη συνέχεια», ανέφερε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι δηλώσεις της περί πιθανής επιβολή προστίμων σε μαθητές που δεν τηρούν τα μέτρα ασφαλείας για τον κορωνοϊό, όπως και ότι οι μαθητές θα έχουν συγκεκριμένο χρόνο για να επιστρέφουν από το σχολείο στο σπίτι, προκάλεσαν αντιδράσεις.

Πιο συγκεκριμένα μιλώντας νωρίτερα στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, κληθείσα να εξηγήσει πώς θα ελέγχονται οι μαθητές μετά το πέρας των μαθημάτων τους και αν θα τους επιβάλλονται πρόστιμα, είπε ότι «θα υπάρχει πρόστιμο στα παιδιά που δεν τηρούν τους κανόνες, οι οποίοι είναι κανόνες για όλο τον πληθυσμό».

Ωστόσο, δεν όρισε το ακριβές χρονικό περιθώριο που θα έχουν οι μαθητές για να επιστρέψουν στο σπίτι τους από το σχολείο. Τόνισε, όμως, πως θα έχουν συγκεκριμένο χρόνο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ