ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα Κικίλια - Πολάκη για εμβολιασμό και φαρμακευτική αγωγή ενάντια στον κορωνοϊό

Κόντρα Κικίλια - Πολάκη για εμβολιασμό και φαρμακευτική αγωγή ενάντια στον κορωνοϊό
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για τη διαχείριση του δεύτερου κύματος της πανδημίας εξαπέλυσε στη Βουλή ο Παύλος Πολάκης.

«Δεν θα βάλουμε πλάτη στη δεύτερη φάση γιατί κάνατε λάθος πολιτικό και επιστημονικό», είπε απευθυνόμενος στα κυβερνητικά έδρανα ο τέως αναπληρωτής υπουργός Υγείας και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει ποντάρει τα πάντα στο εμβόλιο, το οποίο θα δώσει μεν λύση, αλλά σε βάθος χρόνου και θέτει δεύτερη μοίρα τη διενέργεια τεστ και τη φαρμακευτική αγωγή που δείχνει να έχει θετικά αποτελέσματα.

Δύο γραμμές βλέπει στον ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, σημειώνοντας πως ο πρώην υπουργός Ανδρέας Ξανθός στηρίζει τον εμβολιασμό. Αναφερόμενος στα φάρμακα που έθεσε στην ομιλία του ο κ. Πολάκης, υποστήριξε πως οι μελέτες στις οποίες αναφέρθηκε ο τέως αναπληρωτής υπουργός Υγείας βρίσκονται σε πειραματικό στάδιο κι ως εκ τούτου απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή και όχι η δημιουργία εντυπώσεων.

«Εγώ προτιμώ να υπάρχει ασφάλεια για τον Έλληνα ασθενή, να υπάρξουν εμπεριστατωμένες μελέτες και μετά να προχωρήσουμε, για την κολχικίνη πως ξέρετε τα αποτελέσματα της δεύτερης μελέτης; Δεν έχει δημοσιευθεί ακόμη», είπε προς τον Παύλο Πολάκη.

Ο υπουργός Υγείας επ΄ αφορμή μάλιστα, και του συλλαλητηρίου που βρίσκεται σε εξέλιξη, συνέστησε σοβαρότητα και υπευθυνότητα απ΄ όλες τις πολιτικές δυνάμεις, εγκράτεια και αλληλεγγύη. Διαβεβαίωσε μάλιστα, πως όλα τα φάρμακα για τα οποία υπήρχαν εγκεκριμένες μελέτες χρησιμοποιήθηκαν στην Ελλάδα ταχύτατα.

Στη συζήτηση παρενέβη και ο βουλευτής της ΝΔ, καθηγητής καρδιολογίας Χριστόδουλος Στεφανάδης κάνοντας λόγο για ευχάριστα αναφορικά με τη δράση της κολχικίνης έναντι του κορωνοϊού. Απαντώντας δε, τις αιτιάσεις Πολάκη, είπε ότι δεν υπήρξε καμία καθυστέρηση από την πλευρά του υπουργείου Υγείας και πως για πολλά από τα φάρμακα που ανέφερε δεν υπάρχει επιβεβαιωμένη μελέτη για τη δράση τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ