ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καρατομήσεις» για τους εκτός σειράς εμβολιασμούς στα δύο ιδρύματα της Θεσσαλονίκης

«Καρατομήσεις» για τους εκτός σειράς εμβολιασμούς στα δύο ιδρύματα της Θεσσαλονίκης
ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ/ ΙΝΤΙΜΕ

Απαλλαγή από τα καθήκοντά τους στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, καθώς και αναστολή της κομματικής ιδιότητάς τους επιβλήθηκαν στην Δήμητρα Ακριτίδου και τον Δρόσο Τσαβλή μετά την εισαγγελική παρέμβαση για την υπόθεση των εκτός σειράς εμβολιασμών σε δύο ιδρύματα. Σκληρή ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ για τα γεγονότα.

Συγκεκριμένα, τα δύο στελέχη φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση που είδε το φως της δημοσιότητας για παράτυπους και εκτός σειράς εμβολιασμούς σε δύο ιδρύματα της Θεσσαλονίκης.

Οι καταγγελίες

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που επικαλείται το voria.gr, ο κ. Τσαβλής είναι πνευμονολόγος στο ένα από τα δύο ιδρύματα, στο οποίο φέρονται να εμβολιάστηκαν εκτός σειράς άτομα του οικογενειακού του περιβάλλοντος. Σε ό,τι αφορά την κ. Ακριτίδου, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, φέρεται να εμβολιάστηκε η ίδια εκτός σειράς στο ένα από τα δύο ιδρύματα στο οποίο είναι γιατρός η κόρη της.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, κατά τη διάρκεια του εμβολιασμού που διήρκεσε έως τις 16 Φεβρουαρίου στα δύο ιδρύματα, 24 άτομα που δεν είχαν καμία εργασιακή σχέση με τα δύο ιδρύματα εμβολιάστηκαν με το επιχείρημα ότι οι δόσεις θα έληγαν και έπρεπε να βρεθούν άμεσα κάποιοι για να τους χορηγηθούν. Κατά τις καταγγελίες τα άτομα αυτά έχουν φιλικές σχέσεις με ανθρώπους του ιδρύματος και οι ηλικίες τους ξεκινούν από 40-45 ετών.

Κατόπιν αυτών των καταγγελιών υπήρξε εισαγγελική παρέμβαση για την υπόθεση.

«Καρατομήσεις»

Παράλληλα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας απάλλαξε των καθηκόντων της την αντιδήμαρχο Παιδείας Δήμητρα Ακριτίδου, καθώς η ίδια αρνήθηκε να παραιτηθεί, και κάλεσε τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης Δρόσο Τσαβλή να υποβάλει την παραίτησή του στο Σώμα.

Ο Δήμαρχος τους ανακοίνωσε ότι λόγοι ηθικής τάξης δεν επιτρέπουν την παραμονή τους στη Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Επιπλέον, με απόφαση του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Γιώργου Στεργίου αναστέλλεται η κομματική ιδιότητα των Δήμητρας Ακριτίδου και Δρόσου Τσαβλή καθώς και των δικαιωμάτων που απορρέουν από αυτήν.

Βολές από ΣΥΡΙΖΑ

«Πυρά» εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση κάνοντας λόγο για «πλιάτσικο των αρίστων».

Η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής: «Το πλιάτσικο των αρίστων της ΝΔ έχει ξεπεράσει πια κάθε όριο. Συνεχίζουν πιστά το παράδειγμα που έδωσε ο κ. Μητσοτάκης με τους συνεργάτες του.

»Μετά τον γαλάζιο Περιφερειάρχη Δωδεκανήσου ο οποίος έκλεψε τη σειρά κάποιου συμπολίτη μας έφτασαν στο σημείο να εμβολιάσουν παράτυπα 24 "γαλάζια" στελέχη στη Θεσσαλονίκη με εμβόλια που προορίζονταν για μικρά παιδιά με αναπηρία. Η χυδαιότητα τους έχει ξεπεράσει πλέον και την πιο νοσηρή φαντασία.»

Θεμιστοκλέους: Κυρώσεις για παράκαμψη της λίστας εμβολιασμού

Σε ερωτήσεις για τον μηχανισμό αναπλήρωσης των αδιάθετων δόσεων εμβολίου απάντησε απόψε κατά την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας ο γενικός γραμματέας της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Ο γενικός γραμματέας της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας αφού ανέφερε τον τρόπο αναπλήρωσης μέσω των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, ανακοίνωσε ότι τις επόμενες μέρες θα γίνει διεύρυνση των ομάδων αναπλήρωσης και σε άλλες κατηγορίες και εξετάζεται ως λύση η επόμενη ομάδα προτεραιοποίησης.

Ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε ότι διερευνώνται όλες οι περιπτώσεις παράβασης της λίστας και εφαρμόζονται οι προβλεπόμενες κυρώσεις.

«Η διαφάνεια αποτελεί το βασικό πυλώνα του όλου εγχειρήματος και σε αυτό δεν γίνεται καμία διαπραγμάτευση και καμία έκπτωση» υπογράμμισε.

Προσέθεσε ότι έχει ενεργοποιηθεί η Αρχή Διαφάνειας, η οποία έχει κάνει πολλούς ελέγχους. Ωστόσο, ανέφερε ότι δεν υπάρχει κανένα σύστημα που να είναι απαραβίαστο, ειδικά συστήματα τέτοιας έκτασης.

«Η διενέργεια εμβολιασμών δεν είναι ένα παιχνίδι κλέφτες και αστυνόμοι, είναι μια διαδικασία που θα μας οδηγήσει στην ελευθερία και το κυριότερο, αφήνουμε τους παραβάτες στην ηθική απαξίωση της κοινωνίας» ανέφερε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ